ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_ThuAM2023
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_Dec+01004CET11

SZÚ prezentuje výsledky monitoringu zdravotního stavu obyvatel ČR za rok 2022

https://bezpecnostpotravin.cz/szu-prezentuje-vysledky-monitoringu-zdravotniho-stavu-obyvatel-cr-za-rok-2022/ Vydáno: 7. 12. 2023 Autor: SZÚ, CZŽP https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/SZU_monitoring_za-r.2022_orez-300x197.jpg 300w" alt="" width="744" height="489" class="wp-image-49207" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Státní zdravotní ústav provádí již od roku 1994 Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu prostředí. Jedná se o ucelený systém sběru dat o expozici obyvatelstva toxickým chemickým látkám ze životního prostředí, jakož i dat o zdravotním stavu české populace, a jejich odborného posouzení z hlediska zdravotních rizik. Nejnovější monitoring za rok 2022 publikuje SZÚ právě teď.  Vybíráme z něj stěžejní výsledky: I přes to, že celkově byl rok 2022 z hlediska kvality ovzduší hodnocen jako příznivý, ve většině měřených lokalit byly překračovány mezní hodnoty koncentrace škodlivin doporučené Světovou zdravotnickou organizací, nejhorší situace byla u ultra jemných aerosolových ...

ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_ThuAM2023
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_Dec+01004CET08

Konzumujte energetické nápoje zodpovědně

https://bezpecnostpotravin.cz/konzumujte-energeticke-napoje-zodpovedne/ Vydáno: 7. 12. 2023 Autor: Svaz výrobců nealkoholických nápojů https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/Energeticke-napoje-zodpovedne_orez-300x158.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/Energeticke-napoje-zodpovedne_orez-768x406.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/Energeticke-napoje-zodpovedne_orez.jpg 1378w" alt="" width="1024" height="541" class="wp-image-49275" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: var(--gov-color-brown);" loading="lazy" decoding="async" /> Svaz výrobců nealkoholických nápojů vytvořil a zpřístupnil veřejnosti nové webové stránky „Energetické nápoje zodpovědně“ (energetickenapojezodpovedne.cz). Účelem těchto webových stránek je poskytovat jasné a faktické informace o energetických nápojích široké veřejnosti a všem potenciálním spotřebitelům, včetně doporučeného způsobu konzumace. Zodpovědná konzumaceEnergetické nápoje jsou oblíbené při řadě lidských činností. Záleží na vás, kdy se pro jejich konzumaci rozhodnete. V případě, že jste dosud děti, těhotné neb ...

ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_ThuAM2023
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_Dec+01004CET08

Zlepšete své znalosti o potravinách díky bezplatným online kurzům od EIT Food!

https://bezpecnostpotravin.cz/zlepsete-sve-znalosti-o-potravinach-diky-bezplatnym-online-kurzum-od-eit-food/ Vydáno: 7. 12. 2023 Autor: EIT Food https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/EIT-Food_lista-300x130.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/EIT-Food_lista-768x332.jpg 768w" alt="" width="968" height="419" class="wp-image-49264" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Evropská iniciativa EIT Food věří, že znalosti jsou klíčem k informovanému a zdraví prospěšnému rozhodování. Z tohoto důvodu EIT Food nabízí speciální příležitost rozšířit si své znalosti o potravinách a výživě prostřednictvím tří sponzorovaných online kurzů, jejichž bezplatné zakončení (i s certifikátem) je nyní do konce roku k dispozici! Úvod do vědy o potravináchDíky tomuto kurzu se vám otevře fascinující svět potravinářské vědy a získáte vhled do principů, kterými se řídí výroba potravin, jež denně konzumujeme. Tento kurz je vstupní branou k hlubšímu pochopení toho, co máme na talíři – od základů chemie potravin až po nejnovější inovace v potravinářské technologii. ...