MonAMCETE_November+0100RNovAMCET_CCET+01:00+01:00
MonAMCETE_November+0100RNovAMCET_MonAM2023
MonAMCETE_November+0100RNovAMCET_Nov+01001CET09

Zhodnocení mezinárodní osvětové kampaně #EUChooseSafeFood

https://bezpecnostpotravin.cz/zhodnoceni-mezinarodni-osvetove-kampane-euchoosesafefood/ Vydáno: 6. 11. 2023 Autor: KM EFSA https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Final-report_EFSA_1-300x155.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Final-report_EFSA_1-768x397.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Final-report_EFSA_1.jpg 1510w" alt="" width="1024" height="529" class="wp-image-47900" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) uspořádal v roce 2024 již třetí ročník osvětové kampaně #EUChooseSafeFood. V letošním roce se do kampaně zapojilo 16 zemí: Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Irsko, Itálie, Kypr, Lotyšsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Severní Makedonie, a také Česká republika. Cílem kampaně #EUChooseSafeFood je pomoci občanům v evropských zemích uvažovat kriticky při každodenním výběru potravin. V rámci kampaně jsou spotřebitelům sdělovány praktické a snadno dostupné informace; například doporučení, jak číst etikety na p ...

FriAMCETE_November+0100RNovAMCET_CCET+01:00+01:00
FriAMCETE_November+0100RNovAMCET_FriAM2023
FriAMCETE_November+0100RNovAMCET_Nov+01005CET09

https://bezpecnostpotravin.cz/na-cesky-trh-se-dostal-francouzsky-syr-s-obsahem-nebezpecne-bakterie/

https://bezpecnostpotravin.cz/svet-genovych-uprav-pokroky-legislativni-zmeny-a-sledovatelnost-9-listopadu-2023/

Vydáno: 3. 11. 2023
Autor: VÚRV
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/GMO-obr.-720x375-1-300x156.jpg 300w" alt="" width="720" height="375" class="wp-image-47870" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; aspect-ratio: 1.92 / 1; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />

Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. Praha a Česká technologická platforma rostlinných biotechnologií si Vás dovolují pozvat na kombinovaný seminář, který se uskuteční 9. listopadu 2023, 9:00 – 12:00, prezenčně nebo přes aplikaci Microsoft Teams .

  • Pozvánku si můžete stáhnout zde 

Zdroj: VÚRV

FriAMCETE_November+0100RNovAMCET_CCET+01:00+01:00
FriAMCETE_November+0100RNovAMCET_FriAM2023
FriAMCETE_November+0100RNovAMCET_Nov+01005CET09

Na český trh se dostal francouzský sýr s obsahem nebezpečné bakterie

  https://bezpecnostpotravin.cz/na-cesky-trh-se-dostal-francouzsky-syr-s-obsahem-nebezpecne-bakterie/ Vydáno: 3. 11. 2023 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Stahovany-syr-ilustracni-zaber-300x113.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Stahovany-syr-ilustracni-zaber-768x288.jpg 768w" alt="" width="840" height="315" class="wp-image-47849" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />IIustrační foto: SVS Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele, že se na českém trhu prodával francouzský sýr Morbier, který by mohl obsahovat baktérie Escherichia coli produkující závadný shigatoxin. Na český trh směřovalo více než 100 kg tohoto výrobku. Prodával se zejména v některých menších prodejnách a také v obchodním řetězci Kaufland. SVS informace o přítomnosti zdravotně závadné potraviny obdržela od zahraničních dozorových orgánů prostřednictvím systému rychlého varování RASFF. Většinu výrobku se podařilo stáhnout z prodeje, menší část se však prodala. Identifikace výrobku: Název: M ...