MonAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_CCEST+02:00+02:00
MonAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_MonAM2023
MonAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_May+02001CEST09

Hlášení v systému RASFF: 18. týden 2023

https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-18-tyden-2023/ Vydáno: 15. 5. 2023 Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe     Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 18. týdnu 2023: 1. 5. – 7. 5. 2023 (v češtině). Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU. Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií. Datum Ohlásila země Důvod ohlášení Země původu výrobku     Potraviny   05/05/2023 Nizozemsko  přítomnost nedeklarovaného mléčného proteinu v cookies s kousky čokolády   05/05/2023 Německo ...

MonAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_CCEST+02:00+02:00
MonAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_MonAM2023
MonAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_May+02001CEST09

Odborný seminář pro veřejnost „Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně chemické vlastnosti pekařských výrobků“, 24. května 2023

https://bezpecnostpotravin.cz/odborny-seminar-pro-verejnost-vliv-reformulace-na-trvanlivost-a-fyzikalne-chemicke-vlastnosti-pekarskych-vyrobku-24-kvetna-2023/ Vydáno: 12. 5. 2023 Autor: VŠCHT   Foto: Shutterstock Seminář bude zaměřen na téma reformulací potravin ve vybraných oblastech. V rámci semináře budete mít možnost dozvědět se novinky o aktuálním tématu reformulací potravin a setkat se s odborníky z potravinářství. Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně chemické vlastnosti pekařských výrobků Účast je BEZPLATNÁ. Termín: středa 24. května 2023 od 12.30 h Místo konání: posluchárna BIII, VŠCHT Praha, Technická 3, budova B (přízemí) Příspěvek (přednáška): 40 min + 5 min diskuse Občerstvení: ochutnávka a senzorická analýza reformovaných pekařských výrobků   Neváhejte a přijďte se dozvědět novinky o zajímavém tématu, které je aktuální v ČR i v Evropě! ČAS TÉMA TĚŠÍ SE NA VÁS PŘEDNÁŠEJÍCÍ 12:30-12:45 Zahájení semináře, úvodní slovo doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D. 12:45-13:30 Reformulace – trendy v pekárenské technologii Ing. Pavel Skřivan, CSc. 13:30-14:15 Procesní kontaminanty v  ...

FriAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_FriAM2023
FriAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_May+02005CEST09

Video: Když rostliny potřebují pomoc aneb nahlédnutí do světa přípravků na ochranu rostlin

  https://bezpecnostpotravin.cz/video-kdyz-rostliny-potrebuji-pomoc-aneb-nahlednuti-do-sveta-pripravku-na-ochranu-rostlin/   Vydáno: 12. 5. 2023 Autor: ÚKZÚZ     Tak jako léky pro člověka podléhají přísným podmínkám, tak i léky pro rostliny jsou pod bedlivým dohledem. Video, které připravil Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský ve spolupráci s Profi Press s. r. o., představuje jednotlivé části propracovaného systému, který má za cíl MINIMALIZACI RIZIK pro uživatele přípravků, životní prostředí i konzumenty potravin a současně zajištění dostatku bezpečných a kvalitních potravin a surovin. Naprostou většinu potravin máme díky zemědělství. Proto ve vytvořeném videu nahlédnete i do jedné z důležitých částí zemědělské praxe, do OCHRANY ROSTLIN. Zjistíte, nakolik je zemědělec propojen s přírodou, a co vše sleduje pro správné hospodaření a provádění vhodných preventivních zásahů, aby rostliny prospívaly a „neonemocněly“ – nebyly napadeny chorobami a škůdci.  Zmíněno je i využití Rostlinolékařského portálu, který je důležitým pomocníkem nejen pro zemědělce, ale všechny pěstitele. Okrajově vás seznámí i s možnostmi moderní ochrany rostlin ...