Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/4-evropska-konference-o-bakterii-xylella-20-srpna-2023-k-dispozici-je-zivy-prenos/
4. evropská konference o bakterii Xylella, 20. srpna 2023: K dispozici je živý přenos
Vydáno: 9. 8. 2023
Autor: KM EFSA
Připojte se online na 4. evropskou konferenci o Xylella fastidiosa, která se bude konat 20. srpna 2023 ve francouzském Lyonu jako satelitní akce Mezinárodního kongresu o patologii rostlin (ICPP2023).
Osobní registrace na konferenci je nyní uzavřena. Živý přenos bude k dispozici na adrese https://www.icpp2023.org/live.
Podívejte se na program jednodenní akce, na které se sejdou vědci zabývající se rostlinami, výzkumní pracovníci, hodnotitelé rizik a zúčastněné strany z různých kontinentů, aby diskutovali o nejnovějším výzkumu od roku 2013, kdy byla bakterie Xylella poprvé zjištěna v Evropě. Podrobnější informace o výzkumu probíraném v jednotlivých blocích naleznete ve sborníku abstraktů.
Kontaktní údajeMáte-li jakékoli dotazy týkající se obsahu nebo organizace 4. evropské konference o Xylella fastidiosa, kontaktujte organizátory na adrese: xylella_conference@efsa.europa.eu
Webové stránky konference: ...
https://eagri.cz/public/web/mze/zemedelstvi/ekologicke-zemedelstvi/aktualni-temata/nejlepsi-biopotravina-2023.html
Nejlepší biopotravina roku 2023
Datum:
9.8.2023 10:00 – 16:00
Organizátor:
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, z.s.Nemocniční 1852/53, 78701 ŠumperkAdresa WWW: www.pro-bio.czE-mailová adresa: pro-bio@pro-bio.cz, andrea.vizinova@pro-bio.czID datové schránky: fd8et8b
Tématické zaměření akce:
Biopotraviny
Kategorie:
Soutěž
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje 22. ročník soutěže NEJLEPŠÍ BIOPOTRAVINA ROKU, která podporuje tuzemské výrobce biopotravin.
Odborná porota ocení výrobky v pěti kategoriích:
BIOVÍNO
BIOPOTRAVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
BIOPOTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU
BIOVÝROBKY PRO GASTRONOMII, POCHUTINY A OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY
STEAKOVÁ BIOMASA
...a také celkového vítěze.
V minulosti o prestižní titul bojovaly i takové produkty jako jsou lívance, sirupy, povidla, steaky, konopné sádlo, bylinný čaj či buvolí labneh. Milí výrobci biopotravin, neváhejte a přihlaste své produkty do 31. července 2023, v případě biovín už do 28. července 2023. Podrobnosti o ...
https://bezpecnostpotravin.cz/nove-potravinarske-predpisy-eu-cerven-2023/
Vydáno: 8. 8. 2023
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.
Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol 0 – 16 pro horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin a do kapitol 17 – 28 pro komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin.
Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány. Rozhodnutí se vztahují k úzké problematice nebo jen k určitému členskému státu a jsou rovněž přímo platná.
Plné texty uvedených předpisů v češtině najdete na stránkách Úředního věstníku EU:Přímý přístup do Úředního věstníku – Výsledky vyhledávání – EUR-Lex (europa.eu)
0. SPOLEČNÁ ORGANIZACE ZEMĚDĚLSKÝCH TRHŮ
Prováděcí nařízení 2023/1142/EU, kterým se mění prováděcí nařízení 2020/761/EU a 2020/1988/EU, pokud jde o množství, která lze v rámci ur ...