TueAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_March+0100RMarAMCET_TueAM2025
TueAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01002CET10

Partnerské setkání, školení a informační dny pro klastr 6

Partnerské setkání (brokerage event) u příležitosti otevření nových výzev klastru 6 (Potraviny, bioekonomika, přírodní zdroje, zemědělství a životní prostředí) programu Horizont Evropa se uskuteční dne 27. května 2025 ve Varšavě (fyzicky). Cílem akce je nalezení partnerů pro tvorbu projektových konsorcií. 

Detailní informace o partnerském setkání naleznete zde. S ohledem na kapacitu sálu doporučujeme včasnou registraci.

Na akci naváže dne 28.5.2025 interaktivní školení pořádané projektem Care4Bio - How approach Cluster 6 funding opportunities, které se uskuteční fyzicky ve Varšavě.

Partnerskému setkání budou předcházet informační dny pořádané EK, které se uskuteční 20.-21.5.2025 pouze online.

Otevření výzev klastru 6 se očekává počátkem května s uzávěrkami v průběhu září 2025.

TueAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_March+0100RMarAMCET_TueAM2025
TueAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01002CET10

Slintavka a kulhavka; aktuální informace

https://bezpecnostpotravin.cz/slintavka-a-kulhavka-aktualni-informace/ Vydáno: 25. 3. 2025 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-300x131.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-768x335.jpg 768w" alt="" width="933" height="407" class="wp-image-77123" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS Aktuality k nákazové situaci  21. 3. 2025Kvůli nově potvrzeným ohniskům slintavky a kulhavky (SLAK) na Slovensku vydala Státní veterinární správa (SVS) nová celostátní mimořádná veterinární opatření (MVO), která zakazují přepravu vnímavých zvířat a tepelně neopracovaných produktů z těchto zvířat ze Slovenska. Rovněž se obnovují kontroly na česko-slovenské hranici i ve vnitrozemí s policií a celníky. Preventivní mimořádná opatření směřují k tomu, aby ČR ochránila své území před touto nebezpečnou nákazou. Více v tiskové zprávě. 17. 3. 2025Státní veterinární správa (SV ...

TueAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_March+0100RMarAMCET_TueAM2025
TueAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01002CET10

Pouze tepelně ošetřené mléko je bezpečnou potravinou

https://bezpecnostpotravin.cz/pouze-tepelne-osetrene-mleko-je-bezpecnou-potravinou/ Vydáno: 25. 3. 2025 Autor: Bundesinstitut für Risikobewertung Konzumace neošetřeného syrového mléka může způsobit závažná onemocnění. https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/image-2-300x158.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/image-2-768x406.png 768w" alt="" width="873" height="461" class="wp-image-77453" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Neošetřené, tzv. syrové mléko, může být kontaminováno patogeny, jako jsou salmonely, Escherichia coli (E. coli) nebo kampylobakter. Ty mohou způsobit alimentární nákazy nebezpečné zejména pro kojence, malé děti nebo osoby s oslabeným imunitním systémem, jako jsou těhotné ženy a starší lidé. Aby se snížilo riziko nákazy, mělo by se syrové mléko před konzumací zahřát (na teplotu nejméně 72 °C po dobu 15 sekund). To platí zejména v případě, že bylo zakoupeno přímo od výrobce. Balené syrové mléko, prodávané v Německu a označené jako „Vorzugsmilch“ („pr ...