Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/ministerstvo-vybralo-vyzkumne-projekty-na-pristi-tri-roky-dulezitymi-tematy-jsou-uhlikove-zemedelstvi-a-bezpecnost-potravin/
Vydáno: 22. 11. 2024
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/vyzkum_kontrola_orez-300x178.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/vyzkum_kontrola_orez-768x456.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/vyzkum_kontrola_orez-1536x913.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/vyzkum_kontrola_orez-2048x1217.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="609" class="wp-image-73447" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Celkem 21 vědeckých a výzkumných projektů s počátkem řešení v roce 2025 podpoří Ministerstvo zemědělství (MZe) v rámci Programu na podporu aplikovaného výzkumu na období 2024-2032 ZEMĚ II. Výzkumníci se zaměří na možnosti precizního a uhlíkového zemědělství, bezpečnost potravin či výskyt pesticidů a jejich reziduí ve vodách. Na výzku ...
https://bezpecnostpotravin.cz/tendr-efsa-pripravne-prace-pro-eu-menu-2/
Vydáno: 21. 11. 2024
Autor: KM EFSA
Dostupnost podrobných a vysoce kvalitních údajů o spotřebě potravin shromážděných na individuální úrovni je nezbytná pro provádění spolehlivých a přesných hodnocení dietární expozice v rámci práce EFSA na hodnocení rizik. Shromažďování přesných a harmonizovaných údajů o spotřebě potravin na evropské úrovni je proto považováno za hlavní dlouhodobý cíl EFSA. V prosinci 2014 schválila vědecká síť EFSA pro údaje o spotřebě potravin pokyny k metodice EU Menu a zveřejnila je. Tyto pokyny podrobně popisují metodiku, která se má používat pro sběr harmonizovaných a vysoce kvalitních údajů o spotřebě potravin ze všech evropských zemí v rámci projektu EU Menu.
Na základě řady aktivit EFSA budou pokyny k EU Menu aktualizovány s ohledem na možné využití nových technologií a harmonizaci nejkvalitnějších metod napříč průzkumy během příštího kola národních studií spotřeby potravin pro různé věkové kategorie (EU Menu 2).
Obecným cílem této výzvy je najít dodavatele, který by mohl podpořit úřad EFSA v různých činnostech při přípravě aktualizace vodítek pro provádění EU Menu.
Nabídku může ...
https://bezpecnostpotravin.cz/prezentace-z-konference-potravinarstvi-na-ceste-k-udrzitelnosti/
Vydáno: 21. 11. 2024
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/odpad_kuchynsky_orez-300x134.jpg 300w" alt="" width="711" height="318" class="wp-image-72848" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
V termínu 12.-14. listopadu 2024 proběhla v Hustopečích konference v rámci Týdne výzkumu a inovací pro praxi a životní prostředí (TVIP 2024) APROCHEM a symposium ODPADOVÉ FÓRUM – Potravinářství na cestě k udržitelnosti.
Potravinářská komora ČR se organizačně podílela na dopoledním bloku příklady dobré praxe ve středu 13. 11. 2024 od 9.00 hodin. Potravinářský blok moderoval ing. Jan Pivoňka, Ph.D. Dále vystoupili doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. z VŠCHT Praha, ing. Eva Slavíková a ing. Lenka Kotlářová ze společnost LYCKEBY AMYLEX, a.s., Martin Kolář, Tereos TTD, a.s., Mgr. Vladimír Mráz, Mráz Agro CZ, s.r.o. a další.
Kompletní přehled příspěvků ...