Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Dovolujeme si Vás pozvat na workshop, na jehož pořádání se podílejí pracovníci VÚRV, v.v.i.
Svoji účast prosím potvrďte do pondělí 25. 11. 2024. Registrace přes QR kód, nebo na: Adam Brezáni, brezani@probio.cz, 735 075 480 Účast ZDARMA, občerstvení pro registrované účastníky zajištěno.
Plýtvání potravinami by se do roku 2030 mělo snížit na polovinu, výzkumníci a řetězce hledají společně řešení, jak toho docílit – Bezpečnost potravin
Vydáno: 7. 11. 2024
Autor: MENDELU
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/plytvani-potravinami_kos_orez-300x152.jpg 300w" alt="" width="762" height="385" class="wp-image-72960" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Nová směrnice o odpadech Evropského parlamentu a Rady bude po státech EU požadovat, aby snížily do roku 2030 plýtvání potravinami ve všech článcích potravinového řetězce na polovinu. Proto Food Waste Institut sídlící na Mendelově univerzitě v Brně pozval ke kulatému stolu zástupce maloobchodních řetězců, aby spolu sdíleli své zkušenosti a náměty, co dělají proti plýtvání potravinami. Právě místo prodeje by mohlo být vhodným komunikačním kanálem směrem k domácnostem, které se dle odhadů EU podílí na plýtvání ze 40 až 50 %.
Vědkyně na Provozně ekonomické fakultě MENDELU z rozboru komunálního odpadu zjistily, že průměrně jde v českých domácnostech o cca 37 ki ...
Technologické centrum Praha již od roku 2007 organizuje pravidelně dvakrát do roka setkání Pracovní skupiny pro finanční a právní management projektů HE/H2020 (FINPRA). Cílem je výměna zkušeností v oblasti finančních, právních a administrativních otázek rámcových programů EU (Horizont Evropa a Horizont 2020).
V první, hybridní části národní kontakty z TC Praha představí novinky.
V druhé, prezenční části se zaměříme na sdílení zkušeností s výpočtem způsobilých osobních nákladů. Budeme věnovat pozornost i tématům a otázkám zaslaným předem ke společné diskusi členkami/členy FINPRA.