Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/zamestnanci-skolnich-jidelen-z-prahy-3-na-skoleni-hygienickych-pozadavku-zarizeni-spolecneho-stravovani/
Vydáno: 26. 2. 2025
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/HSHMP_logo_lista-300x90.jpg 300w" alt="" width="609" height="183" class="wp-image-72265" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”) přikládá, kromě vlastní dozorové činnosti, velkou důležitost také oblasti vzdělávání a osvěty. V rámci edukační činnosti se proto 13. února letošního roku uskutečnilo jedno z dalších, pravidelně se opakujících školení pro personál školních jídelen. Tentokrát z městské části Praha 3.
K prezentování tématu hygienických požadavků pro zařízení společného stravování konaného v prostorách MČ Prahy 3, HSHMP tentokrát přizvala také spolupracující Státní veterinární správu (SVS). Školení se zúčastnilo přibližně 60 účastníků. Jde o součást vzdělávacích aktivit zaměřených na zvyšování úrovně znalostí správné hygienické praxe ...
https://bezpecnostpotravin.cz/szu-zucastnete-se-studie-k-expozici-dospelych-osob-toxickym-latkam/
Vydáno: 26. 2. 2025
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/PARC_studie-300x119.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/PARC_studie-768x305.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/PARC_studie.jpg 1026w" alt="" width="1024" height="406" class="wp-image-76670" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Je Vám mezi 18 a 39 lety a bydlíte v některém z níže uvedených krajů?Zveme Vás k účasti na výzkumné studii, která probíhá v roce 2025
Můžete vstoupit do studie kdykoliv během roku. Než se rozhodnete, zda se chcete zúčastnit, přečtěte si prosím následující informace, proč se výzkum provádí a co zahrnuje. Rádi Vám osobně či e-mailem zodpovíme případné dotazy. Účast ve studii je dobrovolná a můžete ji kdykoli bez uvedení důvodů zrušit. Výsledky analýz Vašich vzorků moče a krve můžete zdarma získat. Kromě toho Vám jako poděkování za účast předáme platební poukázku v hodnotě 1 000 Kč.
Proč se ...
https://bezpecnostpotravin.cz/cschms-podporuje-kampan-european-livestock-voice/
Vydáno: 26. 2. 2025
Autor: ČSCHMS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/skot_pastva_louka_orez-300x149.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/skot_pastva_louka_orez-768x382.jpg 768w" alt="" width="881" height="438" class="wp-image-76657" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Nejenom nadměrná regulace a vysoká míra byrokratické zátěže bránící efektivnímu rozvoji podniků vedoucí ke snižování konkurenceschopnosti evropského zemědělství, ale i environmentalisticky směřované výzvy nabádající politiky k dalšímu odklonu od produkce potravin živočišného původu je stále větším problémem i pro české chovatele. Jednou takovou je akce zhruba 130 environmentálních nevládních organizací požadující posílení role potravin rostlinného původu při tvorbě pravidel nové společné zemědělské politiky. Jako protiváhu proti jednostranně zaměřenému apelu se proto ČSCHMS připojil k iniciativě European Livestock Vo ...