MonAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_CCEST+02:00+02:00
MonAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_MonAM2024
MonAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_Aug+02001CEST09

Ministr Výborný na Národních dožínkách: Zemědělci zvládli sklizeň rychle, obilovin bude dostatek a v dobré kvalitě

https://bezpecnostpotravin.cz/ministr-vyborny-na-narodnich-dozinkach-zemedelci-zvladli-sklizen-rychle-obilovin-bude-dostatek-a-v-dobre-kvalite/ Vydáno: 26. 8. 2024 Autor: Ministerstvo zemědělství https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/pole_kombajn_orez-300x149.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/pole_kombajn_orez-768x382.jpg 768w" alt="" width="831" height="413" class="wp-image-70824" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Tisková zpráva — Národními dožínkami dnes zemědělci i s ministrem zemědělství Markem Výborným (KDU-ČSL) oslavili výsledky celoroční práce. Tato tradiční slavnost se každoročně koná v rámci výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. Letošní sklizeň byla oproti loňským žním i přes výkyvy počasí rychlejší. Zemědělci k 22. srpnu sklidili 99,80 procenta obilnin a 100 procent řepky. Úroda obilovin i jejich kvalita je dobrá. „Letošní sklizeň se stala jednou z těch rychlejších, a to i přesto, že zemědělci při ní čelili výkyvům počasí, kdy vysoké teploty střídaly vydatnější srážky do ...

MonAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_CCEST+02:00+02:00
MonAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_MonAM2024
MonAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_Aug+02001CEST09

Globální bezpečnost potravin a cíle OSN pro udržitelný rozvoj

https://bezpecnostpotravin.cz/globalni-bezpecnost-potravin-a-cile-osn-pro-udrzitelny-rozvoj/ Vydáno: 26. 8. 2024 Autor: BIOTRIN https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-300x140.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-768x359.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-1536x719.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-2048x958.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="479" class="wp-image-39175" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Studie publikovaná v Journal of Biotechnology zdůrazňuje potřebu využívání kombinovaných technik ekologického zemědělství a moderní biotechnologie, aby bylo možné uspokojit rostoucí celosvětové požadavky na množství i kvalitu potravin. Autoři naznačují, že ani jedna z metod nemůže řešit budoucí problémy produkce potravin samostatně. Vědci se ve své studii odkazují na konferenci o světové potravinové bezpečnosti, kterou v roce 2008 pořádaly FAO, IFAD, WFP a CGIAR*. Deklaraci zdůrazňující potřeb ...

FriAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_FriAM2024
FriAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_Aug+02005CEST07

Celostátní odborná konference „Sladká oslava aneb 30 let FZV“, IKEM, 16. 10. 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/celostatni-odborna-konference-sladka-oslava-aneb-30-let-fzv-ikem-16-10-2024/ Vydáno: 23. 8. 2024 Autor: Fórum zdravé výživy https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/cukr-300x156.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/cukr-768x398.jpg 768w" alt="" width="933" height="484" class="wp-image-55254" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Ve středu 16. 10. 2024 se uskuteční další ročník Celostátní odborné konference, letos s podtitulem “Sladká oslava aneb 30 let FZV”. Konference se uskuteční tradičně v IKEM a tradiční zůstávají také organizátoři, kterými jsou Fórum zdravé výživy, z., Sekce výživy a nutriční péče, z.s. a Laboratoř pro výzkum aterosklerózy IKEM. Letos slaví Fórum zdravé výživy své třicetileté fungování, téma tedy bude pro oslavy typické – cukr. A nejen cukr, ale také jeho alternativy, sladidla a sacharidy obecně. Téma budeme řešit z různých úhlů pohledu, od vědeckých poznatků, přes působení sacharidů a cukru na lidský organizmus, až po praktické ...