Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/ministr-vyborny-na-narodnich-dozinkach-zemedelci-zvladli-sklizen-rychle-obilovin-bude-dostatek-a-v-dobre-kvalite/
Vydáno: 26. 8. 2024
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/pole_kombajn_orez-300x149.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/pole_kombajn_orez-768x382.jpg 768w" alt="" width="831" height="413" class="wp-image-70824" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Národními dožínkami dnes zemědělci i s ministrem zemědělství Markem Výborným (KDU-ČSL) oslavili výsledky celoroční práce. Tato tradiční slavnost se každoročně koná v rámci výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. Letošní sklizeň byla oproti loňským žním i přes výkyvy počasí rychlejší. Zemědělci k 22. srpnu sklidili 99,80 procenta obilnin a 100 procent řepky. Úroda obilovin i jejich kvalita je dobrá.
„Letošní sklizeň se stala jednou z těch rychlejších, a to i přesto, že zemědělci při ní čelili výkyvům počasí, kdy vysoké teploty střídaly vydatnější srážky do ...
https://bezpecnostpotravin.cz/globalni-bezpecnost-potravin-a-cile-osn-pro-udrzitelny-rozvoj/
Vydáno: 26. 8. 2024
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-300x140.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-768x359.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-1536x719.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/pole_traktor_orez-2048x958.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="479" class="wp-image-39175" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Studie publikovaná v Journal of Biotechnology zdůrazňuje potřebu využívání kombinovaných technik ekologického zemědělství a moderní biotechnologie, aby bylo možné uspokojit rostoucí celosvětové požadavky na množství i kvalitu potravin. Autoři naznačují, že ani jedna z metod nemůže řešit budoucí problémy produkce potravin samostatně.
Vědci se ve své studii odkazují na konferenci o světové potravinové bezpečnosti, kterou v roce 2008 pořádaly FAO, IFAD, WFP a CGIAR*. Deklaraci zdůrazňující potřeb ...
https://bezpecnostpotravin.cz/celostatni-odborna-konference-sladka-oslava-aneb-30-let-fzv-ikem-16-10-2024/
Vydáno: 23. 8. 2024
Autor: Fórum zdravé výživy
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/cukr-300x156.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/cukr-768x398.jpg 768w" alt="" width="933" height="484" class="wp-image-55254" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Ve středu 16. 10. 2024 se uskuteční další ročník Celostátní odborné konference, letos s podtitulem “Sladká oslava aneb 30 let FZV”. Konference se uskuteční tradičně v IKEM a tradiční zůstávají také organizátoři, kterými jsou Fórum zdravé výživy, z., Sekce výživy a nutriční péče, z.s. a Laboratoř pro výzkum aterosklerózy IKEM.
Letos slaví Fórum zdravé výživy své třicetileté fungování, téma tedy bude pro oslavy typické – cukr. A nejen cukr, ale také jeho alternativy, sladidla a sacharidy obecně. Téma budeme řešit z různých úhlů pohledu, od vědeckých poznatků, přes působení sacharidů a cukru na lidský organizmus, až po praktické ...