TuePMCESTE_July+0200RJulPMCEST_CCEST+02:00+02:00
TuePMCESTE_July+0200RJulPMCEST_TuePM2024
TuePMCESTE_July+0200RJulPMCEST_Jul+02002CEST12

Zájem o značku Regionální potravina byl letos rekordní

https://bezpecnostpotravin.cz/zajem-o-znacku-regionalni-potravina-byl-letos-rekordni/ Vydáno: 16. 7. 2024 Autor: SZIF https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/image-300x136.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/image-768x347.png 768w" alt="" width="1024" height="463" class="wp-image-55007" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Letošní 15. ročník soutěže o ocenění značkou kvality Regionální potravina potvrdil, že tato prestižní značka je nejen symbolem prověřených kvalitních lokálních produktů, ale také žádanou pomocí v propagaci regionální produkce. Značka Regionální potravina představuje punc nejvyšší kvality, regionality a tradice. „Tento rok byl rekordní jak v počtu přihlášených producentů, tak jejich výrobků. O získání ocenění Regionální potravina zabojovalo 470 výrobců s více než 1 850 produkty, což je dvojnásobek ve srovnání s prvním ročníkem soutěže,“ uvedla Kateřina Ratajová, ředitelka Odboru administrace podpory kvalitních potravin Státního zemědělského intervenčního fondu. Nejvíce zájemců bylo z Ústeckého a Středočeského k ...

MonPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_CCEST+02:00+02:00
MonPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_MonPM2024
MonPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_Jul+02001CEST13

Pracovní program ERC pro rok 2025 byl přijat

https://www.horizontevropa.cz/cs/aktuality/yiifnews/2662/pracovni-program-erc-pro-rok-2025...

15.07.2024

Soubory:

wp_horizon-erc-2025_en.pdf

Dne 9. července 2024 byl zveřejněn jednoroční Pracovní program Evropské výzkumné rady s výzvami pro rok 2025. Pracovní program předpokládá vypsání výzev pro všechny hlavní granty ERC, tedy Starting, Consolidator, Advanced i Synergy. Stejně jako v roce 2024 budou vypsané také dvě průběžné uzávěrky výzvy ERC Proof-of-Concept, do které se mohou hlásit řešitelé a řešitelky běžících či nedávno ukončených ERC projektů.

Mezi novinky, které nový Pracovní program zavádí, patří rozšíření okruhu důvodů pro prodloužení doby způsobilosti žadatelů a žadatelek o granty ERC Starting a Consolidator. Nově mezi odůvodněné okolnosti patří postižení a velké katastrofy, a to jak přírodní, tak i ty lidmi způsobené.

Kalendář nadcházejících výzev naleznete níže:

 

K Pracovnímu programu ERC 2025 připravuje Výkonná agentura ERC také webinář. Akce proběhne 12. září 2024 od 15:00 do 16:30 hod. Webinář bude streamovaný na kanále Youtube ERC.

MonPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_CCEST+02:00+02:00
MonPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_MonPM2024
MonPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_Jul+02001CEST12

Opravdu horké letní dny?

https://bezpecnostpotravin.cz/opravdu-horke-letni-dny/ Vydáno: 15. 7. 2024 Autor: HSHMP https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/pixabay-horko-leto-300x132.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/pixabay-horko-leto-768x337.jpg 768w" alt="" width="943" height="414" class="wp-image-54995" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Pixabay Dostatek tekutin je jednou ze zásadních podmínek prožití léta ve zdraví. Je třeba eliminovat riziko dehydratace. Při nedostatku vody v organismu roste nebezpečí vyčerpání z tepla, hrozí úpal a kolaps z přehřátí. Pocit žízně je projevem v té chvíli již existujícího deficitu vody v organismu. Čili napít se v situaci, kdy mám žízeň, je vlastně POZDĚ. Ideální jsou tekutiny ani teplé ani ledové, ani příliš sladké ani zcela bez chuti, takové, kterých zvládneme bez pocitu odporu vypít větší množství, než na jaké máme aktuálně chuť. Takovými tekutinami jsou různé minerální vody (případně lehce ochucené, třeba citronem, meduňkou, mátou, kouskem ovoce) nebo slabé čaje, ochucená kohoutková voda, velmi! naředěný ovocn ...