Potravinářská inspekce varuje před zmrazeným kuřecím výrobkem se salmonelou
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarska-inspekce-varuje-pred-zmrazenym-kurecim-vyrobkem-se-salmonelou/ Vydáno: 12. 7. 2023 Autor: SZPI Foto: SZPI Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před dvěma šaržemi nebezpečné potraviny: Qualiko KUŘE BEZ DROBŮ, HLUBOCE ZMRAZENÉ, třída jakosti A, datum minimální trvanlivosti: 18. 11. 2023, výrobce: Branch „Pererobniy Compleks“ Of Limited Liability Company „Vinnytska Ptahofabryka“ 2B, Khlibozavodska st.,Ladyzhyn, Vinnyts´ka Oblast´, 24320, Ukrajine, země původu: Ukrajina. Inspektoři vzorek odebrali v provozovně: JIP východočeská, a.s., Nemanická 2180/3, 37010 České Budějovice. Qualiko KUŘE BEZ DROBŮ, HLUBOCE ZMRAZENÉ, třída jakosti A, datum minimální trvanlivosti: 03. 02. 2024, výrobce: Branch ‚Pererobniy Compleks‘ Of Limited Liability Company ‚Vinnytska Ptahofabryka‘ 2B, Khlibozavodska st., Ladyzhyn, Vinnyts’ka Oblast“, 24320, země původu Ukrajina. Inspektoři vzorek odebrali v provozovně: JIP východočeská, a.s., Harrachov 373, 512 46 Harrachov. Laboratorní rozbor potvrdil v uvedených šaržích potraviny přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem on ...