Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/svetovy-den-obezity-se-stobem-online-konference-zdarma-a-konzultace-s-odborniky/
Vydáno: 18. 2. 2025
Autor: STOB
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/WOD-konference-656x456px-300x208.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/WOD-konference-656x456px-768x534.png 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/WOD-konference-656x456px.png 1367w" alt="" width="1024" height="712" class="wp-image-76423" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Věděli jste, že jen 10–20 % lidí si dokáže zhubnuté kilogramy dlouhodobě udržet? Právě udržení váhy bude hlavním tématem letošní online konference: „Jak zdravě zhubnout a váhu si také udržet“.
Akce je pořádaná u příležitosti Světového dne obezity. O své know how se podělí nejen lektoři STOBu (odborníci na výživu, pohyb i psychiku), ale i lékaři z České obezitologické společnosti.
Diskutovat budou například nad otázkami:
Existuje speciální dieta nebo potraviny na hubnutí a udržení tělesné hmotnosti?
Jak zvládat neús ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinari-upozornuji-na-dovoz-pochybnych-potravin-ze-zemi-mimo-eu-nemusi-splnovat-stejne-standardy-jako-v-unijnich-zemich/
Vydáno: 18. 2. 2025
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/laborator_maso_orez-300x146.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/laborator_maso_orez-768x373.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/laborator_maso_orez-1536x747.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/laborator_maso_orez-2048x996.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="498" class="wp-image-43495" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Potravinářská komora ČR upozorňuje spotřebitele na dovoz potravin pochybné kvality ze zemí mimo EU. Tamní producenti totiž mnohdy nemusí splňovat přísné environmentální a administrativní požadavky a mohou tak svou produkci vyrobit výrazně levněji i za cenu možného ohrožení zdraví evropských spotřebitelů.
Česko dováží stále více potravin z třetích zemí. Z dat Českého ...
https://bezpecnostpotravin.cz/projekt-skola-bez-nikotinu-nabizi-skolam-pomoc-s-prevenci-i-nove-webove-stranky/
Vydáno: 18. 2. 2025
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Skola-bez-nikotinu_web-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Skola-bez-nikotinu_web-768x367.jpg 768w" alt="" width="933" height="446" class="wp-image-76408" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva – Projekt Škola bez nikotinu vychází z programu Světové zdravotnické organizace (WHO) Nicotine and tobacco free school, který v ČR pilotně testoval Státní zdravotní ústav a nyní se program otevírá dalším školám. Cílem programu je předat žákům a studentům interaktivní formou ověřené informace o účincích nikotinových a tabákových výrobků na zdraví a motivovat je k životu bez nikotinu a tabáku. Na pomoc učitelům v oblasti výuky o zdraví a prevenci vznikly také nové webové stránky.
„To, že užívání nejen tabákových a nikotinových výrobků, ale i alkoholu a dalších návykových látek je zdraví ...