WedPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_CCEST+02:00+02:00
WedPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_WedPM2025
WedPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_Jul+02003CEST14

Hlášení v systému RASFF: 25. týden 2025

https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-25-tyden-2025/ Vydáno: 9. 7. 2025 Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 25. týdnu 2025: 16. 6. – 22. 6. 2025 (v češtině). Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU. Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou h ...

WedPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_CCEST+02:00+02:00
WedPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_WedPM2025
WedPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_Jul+02003CEST14

Pozvánka na konferenci Membránové procesy pro udržitelný rozvoj – MEMPUR 2025

https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-konferenci-membranove-procesy-pro-udrzitelny-rozvoj-mempur-2025/ Vydáno: 9. 7. 2025 Autor: Česká membránová platforma https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/MEMPUR-2025-300x64.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/MEMPUR-2025-768x164.jpg 768w" alt="" width="999" height="213" class="wp-image-85047" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> Ústav vodního hospodářství obcí Fakulty stavební VUT v Brně, přidružený člen České membránové platformy (CZEMP), vás srdečně zve na konferenci MEMPUR. Konference MEMPUR je vlajkovou akcí CZEMP zaměřenou na propojování akademické sféry, průmyslu a veřejné správy. Kdy? 9. až 10. září 2025  Kde? Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice Témata konference:  Možnosti snižování znečištění a recyklace odpadních vod v různých průmyslových oblastech, včetně zpracování nebezpečných odpadů Rozvoj membránových technologií v oblasti čištění a recyklace vody v potravinářství, farmacii, zdravotnictví, energet ...

WedPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_CCEST+02:00+02:00
WedPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_WedPM2025
WedPMCESTE_July+0200RJulPMCEST_Jul+02003CEST14

Mírné rozmrznutí nevadí, vedrem trpí hlavně chlazené potraviny

https://bezpecnostpotravin.cz/mirne-rozmrznuti-nevadi-vedrem-trpi-hlavne-chlazene-potraviny/ Vydáno: 9. 7. 2025 Autor: PK ČR https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/lednice_Hanus_MZe_orez-300x113.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/lednice_Hanus_MZe_orez-768x289.jpg 768w" alt="" width="819" height="308" class="wp-image-83129" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: MZe Hostem pořadu Headline s Davidem Chmátalem byl odborný konzultant Potravinářské komory Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. Hlavními tématy rozhovoru byl vliv vysokých teplot na nakupované potraviny, tipy, na co si dávat v takovém počasí v obchodech pozor, i jak může být chladírenská taška velkou pomocí. V letních tropech kvůli zvýšenému množení mikroorganismů více hrozí riziko otravy jídlem, varuje Potravinářská komora. A nejvíce rizikové jsou chlazené potraviny, případně mražené, pokud by se už úplně rozmrazily, dodává Pivoňka. Naopak mírné povolení mražených potravin příliš nevadí. „U chlazených potravin je zejména riziko toho, že je něk ...