Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-25-tyden-2025/
Vydáno: 9. 7. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 25. týdnu 2025: 16. 6. – 22. 6. 2025 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou h ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-konferenci-membranove-procesy-pro-udrzitelny-rozvoj-mempur-2025/
Vydáno: 9. 7. 2025
Autor: Česká membránová platforma
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/MEMPUR-2025-300x64.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/MEMPUR-2025-768x164.jpg 768w" alt="" width="999" height="213" class="wp-image-85047" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Ústav vodního hospodářství obcí Fakulty stavební VUT v Brně, přidružený člen České membránové platformy (CZEMP), vás srdečně zve na konferenci MEMPUR. Konference MEMPUR je vlajkovou akcí CZEMP zaměřenou na propojování akademické sféry, průmyslu a veřejné správy.
Kdy? 9. až 10. září 2025
Kde? Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice
Témata konference:
Možnosti snižování znečištění a recyklace odpadních vod v různých průmyslových oblastech, včetně zpracování nebezpečných odpadů
Rozvoj membránových technologií v oblasti čištění a recyklace vody v potravinářství, farmacii, zdravotnictví, energet ...
https://bezpecnostpotravin.cz/mirne-rozmrznuti-nevadi-vedrem-trpi-hlavne-chlazene-potraviny/
Vydáno: 9. 7. 2025
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/lednice_Hanus_MZe_orez-300x113.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/lednice_Hanus_MZe_orez-768x289.jpg 768w" alt="" width="819" height="308" class="wp-image-83129" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: MZe
Hostem pořadu Headline s Davidem Chmátalem byl odborný konzultant Potravinářské komory Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. Hlavními tématy rozhovoru byl vliv vysokých teplot na nakupované potraviny, tipy, na co si dávat v takovém počasí v obchodech pozor, i jak může být chladírenská taška velkou pomocí.
V letních tropech kvůli zvýšenému množení mikroorganismů více hrozí riziko otravy jídlem, varuje Potravinářská komora. A nejvíce rizikové jsou chlazené potraviny, případně mražené, pokud by se už úplně rozmrazily, dodává Pivoňka. Naopak mírné povolení mražených potravin příliš nevadí.
„U chlazených potravin je zejména riziko toho, že je něk ...