ThuAMCETE_February+0100RFebAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_February+0100RFebAMCET_ThuAM2025
ThuAMCETE_February+0100RFebAMCET_Feb+01004CET08

Přednáška „Pěstování okrasných a léčivých trvalek, jejich využití nejen pro včely“

https://bezpecnostpotravin.cz/prednaska-pestovani-okrasnych-a-lecivych-trvalek-jejich-vyuziti-nejen-pro-vcely/ Vydáno: 13. 2. 2025 Autor: CARC https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka-300x300.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka-150x150.jpg 150w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka-768x768.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka-1536x1536.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/trvalky-pozvanka.jpg 2000w" alt="" width="1024" height="1024" class="wp-image-76313" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> Na akci pořádané Včelařským spolkem pro Prahu 6 a 7 přednáší Ing. Markéta Hrnčírová z Národního centra zemědělského a potravinářského výzkumu. Co se dozvíte? Jak úspěšně pěstovat a množit trvalky, jaké léčivé látky rostliny obsahuji a jak je využít, které rostliny jsou atraktivní pro včely a kdy kvetou… Akce se koná 27. 2. 2025 od 18. hod. v Goethe-Institutu, M ...

ThuAMCETE_February+0100RFebAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_February+0100RFebAMCET_ThuAM2025
ThuAMCETE_February+0100RFebAMCET_Feb+01004CET08

Nové potravinářské předpisy EU – leden 2025

https://bezpecnostpotravin.cz/nove-potravinarske-predpisy-eu-leden-2025/ Vydáno: 13. 2. 2025 Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-768x367.jpg 768w" alt="" width="913" height="436" class="wp-image-40868" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami. Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol 0 – 16 pro horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin a do kapitol 17 – 28 pro komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin. Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány. Rozhodnutí se vztah ...

ThuAMCETE_February+0100RFebAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_February+0100RFebAMCET_ThuAM2025
ThuAMCETE_February+0100RFebAMCET_Feb+01004CET08

Změny ve školním stravování? Nejde o revoluci, cílem je pestrý jídelníček, říká koordinátorka projektu Zdravá školní jídelna

https://bezpecnostpotravin.cz/zmeny-ve-skolnim-stravovani-nejde-o-revoluci-cilem-je-pestry-jidelnicek-rika-koordinatorka-projektu-zdrava-skolni-jidelna/ Vydáno: 13. 2. 2025 Autor: SZÚ https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/stravovani_skolni-jidelna_m-300x200.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/stravovani_skolni-jidelna_m-768x512.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/stravovani_skolni-jidelna_m.jpg 1037w" alt="" width="1024" height="683" class="wp-image-51231" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Méně polotovarů, masa, cukru a soli, více lokálních potravin, ryb a luštěnin. Tak by mělo od září vypadat stravování ve školních jídelnách podle nové vyhlášky. „Není potřeba dětem servírovat naprosto nová, neznámá jídla. Principem změny je, aby každý den dítě k dennímu jídlu dostalo věci, které jsou v souladu s výživovými doporučeními. Někdy se bude jednat o doplnění jídla například o zeleninu nebo ovoce,“ říká koordinátorka projektu Zdravá školní jídelna Alexandra Košťá ...