ThuPMCETE_December+0100RDecPMCET_CCET+01:00+01:00
ThuPMCETE_December+0100RDecPMCET_ThuPM2024
ThuPMCETE_December+0100RDecPMCET_Dec+01004CET15

Odborný seminář o výzkumu a inovacích zdůraznil potřebu kvalitních dat a mezinárodní spolupráce

https://www.tc.cz/cs/novinky/867/odborny-seminar-o-vyzkumu-a-inovacich... Odborný seminář o výzkumu a inovacích zdůraznil potřebu kvalitních dat a mezinárodní spolupráce 05.12.2024Autor: P. Roštínská (Karnetová) Galerie Soubory:   seminar-tc-csu-2024-mana-v3-241203_2.pdf   seminar-tc-csu-mareks-241203_2.pdf   seminar-tc-csu-nestrukturovana-data-2-031224_2.pdf   stratin25-plus-pitch_2.pdf Dlouholetá spolupráce Technologického centra Praha (TC Praha) a Českého statistického úřadu (ČSÚ) vyvrcholila 14. ročníkem odborného semináře „Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“, který se uskutečnil 3. prosince 2024 v prostorách TC Praha. Akci zahájil zástupce ředitele TC Praha Michal Pazour, který vyzdvihl význam kvalitních dat pro tvorbu analýz nezbytných pro efektivní veřejnou politiku. Alarmující zaostávání české patentové aktivity Vlastimil Růžička z Oddělení strategických studií TC Praha představil výsledky analýzy komercializace výzkumu na veřejných vysokých školách, veřejných výzkumných institucích av soukromých výzkumných organizacích. Závěry analýzy ukazují, že české subjekty výrazn ...

ThuPMCETE_December+0100RDecPMCET_CCET+01:00+01:00
ThuPMCETE_December+0100RDecPMCET_ThuPM2024
ThuPMCETE_December+0100RDecPMCET_Dec+01004CET15

Česko zná své letošní Vizionáře

https://www.tc.cz/cs/novinky/866/cesko-zna-sve-letosni-vizionare Česko zná své letošní Vizionáře 05.12.2024Autor: B. Vacátková Stejně jako v předešlých 13 letech, i letos organizace CzechInno ocenila výjimečné české a moravské projekty v soutěži Vizionáři. Tato soutěž, jejímž partnerem je i Technologické centrum Praha, každoročně oceňuje přední firmy, podnikatele, organizace a konkrétní autory inovativních produktů, výrobků, postupů či služeb. Ceny byly předány v úterý 3. prosince v Brožíkově sále Staroměstské radnice. A titul Vizionář či čestné uznání poroty si odneslo celkem 10 soutěžních projektů vybraných odbornou porotou. Čtrnáctý ročník přinesl projekty realizující jedinečné myšlenky z oblasti zdravotnictví, kyberbezpečnosti, logistiky, veterinární péče, lesního hospodářství či recyklace i upcyklace. Odborná porota složená ze zástupců výzkumných institucí, komerčních subjektů i médií hodnotila kromě unikátnosti nápadu zejména ekonomické, technologické a sociální přínosy a dopady.  Mezi oceněnými jsou i čtyři klientské firmy TC Praha, které progresivním firmám poskytuje pod hlavičkou sítě Enterprise Europe Network& ...

ThuPMCETE_December+0100RDecPMCET_CCET+01:00+01:00
ThuPMCETE_December+0100RDecPMCET_ThuPM2024
ThuPMCETE_December+0100RDecPMCET_Dec+01004CET14

Země původu na sklenici s medem a možnost skladování vajec při vyšších teplotách. Ministerstvo zemědělství připravilo nové vyhlášky

https://bezpecnostpotravin.cz/zeme-puvodu-na-sklenici-s-medem-a-moznost-skladovani-vajec-pri-vyssich-teplotach-ministerstvo-zemedelstvi-pripravilo-nove-vyhlasky/ Vydáno: 5. 12. 2024 Autor: Ministerstvo zemědělství https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/12/image-3-300x162.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/12/image-3-768x415.png 768w" alt="" width="1024" height="553" class="wp-image-73728" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Tisková zpráva — Ministerstvo zemědělství (MZe) připravuje balíček vyhlášek o potravinách. Navrhuje jako novou povinnost uvádět na etiketě všechny země původu u směsí medu nebo možnost použít při výrobě sirupu i jiná přírodní sladidla než cukr. Nově bude také možné použít název marmeláda i džem nebo uchovávat vejce při teplotě 5 °C až 24 °C oproti dosavadní horní hranici 18 °C. Ministerstvo zemědělství úpravami začleňuje do příslušných národních právních předpisů tzv. evropské snídaňové směrnice. „Chceme, aby si spotřebitelé na sklenici s medem ...