Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://www.tc.cz/cs/novinky/867/odborny-seminar-o-vyzkumu-a-inovacich...
Odborný seminář o výzkumu a inovacích zdůraznil potřebu kvalitních dat a mezinárodní spolupráce
05.12.2024Autor: P. Roštínská (Karnetová)
Galerie
Soubory:
seminar-tc-csu-2024-mana-v3-241203_2.pdf
seminar-tc-csu-mareks-241203_2.pdf
seminar-tc-csu-nestrukturovana-data-2-031224_2.pdf
stratin25-plus-pitch_2.pdf
Dlouholetá spolupráce Technologického centra Praha (TC Praha) a Českého statistického úřadu (ČSÚ) vyvrcholila 14. ročníkem odborného semináře „Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“, který se uskutečnil 3. prosince 2024 v prostorách TC Praha. Akci zahájil zástupce ředitele TC Praha Michal Pazour, který vyzdvihl význam kvalitních dat pro tvorbu analýz nezbytných pro efektivní veřejnou politiku.
Alarmující zaostávání české patentové aktivity
Vlastimil Růžička z Oddělení strategických studií TC Praha představil výsledky analýzy komercializace výzkumu na veřejných vysokých školách, veřejných výzkumných institucích av soukromých výzkumných organizacích. Závěry analýzy ukazují, že české subjekty výrazn ...
https://www.tc.cz/cs/novinky/866/cesko-zna-sve-letosni-vizionare
Česko zná své letošní Vizionáře
05.12.2024Autor: B. Vacátková
Stejně jako v předešlých 13 letech, i letos organizace CzechInno ocenila výjimečné české a moravské projekty v soutěži Vizionáři. Tato soutěž, jejímž partnerem je i Technologické centrum Praha, každoročně oceňuje přední firmy, podnikatele, organizace a konkrétní autory inovativních produktů, výrobků, postupů či služeb.
Ceny byly předány v úterý 3. prosince v Brožíkově sále Staroměstské radnice. A titul Vizionář či čestné uznání poroty si odneslo celkem 10 soutěžních projektů vybraných odbornou porotou.
Čtrnáctý ročník přinesl projekty realizující jedinečné myšlenky z oblasti zdravotnictví, kyberbezpečnosti, logistiky, veterinární péče, lesního hospodářství či recyklace i upcyklace. Odborná porota složená ze zástupců výzkumných institucí, komerčních subjektů i médií hodnotila kromě unikátnosti nápadu zejména ekonomické, technologické a sociální přínosy a dopady.
Mezi oceněnými jsou i čtyři klientské firmy TC Praha, které progresivním firmám poskytuje pod hlavičkou sítě Enterprise Europe Network& ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zeme-puvodu-na-sklenici-s-medem-a-moznost-skladovani-vajec-pri-vyssich-teplotach-ministerstvo-zemedelstvi-pripravilo-nove-vyhlasky/
Vydáno: 5. 12. 2024
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/12/image-3-300x162.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/12/image-3-768x415.png 768w" alt="" width="1024" height="553" class="wp-image-73728" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Ministerstvo zemědělství (MZe) připravuje balíček vyhlášek o potravinách. Navrhuje jako novou povinnost uvádět na etiketě všechny země původu u směsí medu nebo možnost použít při výrobě sirupu i jiná přírodní sladidla než cukr. Nově bude také možné použít název marmeláda i džem nebo uchovávat vejce při teplotě 5 °C až 24 °C oproti dosavadní horní hranici 18 °C.
Ministerstvo zemědělství úpravami začleňuje do příslušných národních právních předpisů tzv. evropské snídaňové směrnice.
„Chceme, aby si spotřebitelé na sklenici s medem ...