Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/webinar-predstavil-obsah-navrhu-zmen-spotrebniho-kose-pro-skolni-jidelny-registrovalo-se-na-nej-pres-4-000-lidi/
Vydáno: 29. 11. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/Mame-to-na-taliri_Menime-SJ_lista-300x96.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/Mame-to-na-taliri_Menime-SJ_lista-768x247.jpg 768w" alt="" width="925" height="297" class="wp-image-73637" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva – Státní zdravotní ústav jako jeden z členů Mezirezortní pracovní skupiny pro institucionální stravování (MPS Strava), uspořádal dne 28. listopadu online webinář pro školní jídelny, na kterém byl představen odborný návrh spotřebního koše v rámci chystané novely vyhlášky o školním stravování. Po formálních úpravách na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy bude následovat mezirezortní připomínkové řízení. Změny by měly začít platit v září 2025. Školní rok 2025/2026 je plánován jako tzv. adaptační. Jídelny, ale i rodi ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zaznam-webinare-proc-rostlinna-strava-prinosy-pro-telo-i-planetu/
Vydáno: 28. 11. 2024
Autor: ICBP MZe, ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/Webinar_Rostlinna-strava_orez_2-300x158.jpg 300w" alt="" width="617" height="325" class="wp-image-73371" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
V úterý 26. listopadu 2024 se uskutečnil ve spolupráci Informačního centra bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství a Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) webinář „Proč rostlinná strava? Přínosy pro tělo i planetu“. Webinář určený široké veřejnosti byl primárně určen pedagogům a studentům středních škol.
Lektorkou webináře byla nutriční terapeutka se specializací na výživu dětí a dospělých Mgr. Marina Jeřábková, působící na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, Praha.
Lektorka nás ve webináři seznamuje s různými typy stále populárnější rostlinné stravy. Taková strava může snížit riziko některých nepřenosných nemocí a současně přispět ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vyzva-programu-eu-fora-pro-rocnik-2025-26-je-nyni-otevrena/
Vydáno: 28. 11. 2024
Autor: KM EFSA
EFSA otevřel výzvu k účasti v programu stáží EU-FORA pro ročník 2025-26. EU-FORA představuje jedinečnou příležitost pro organizace spolupracující s EFSA podle čl. 361 z členských států EU, Islandu nebo Norska rozšířit své sítě, vyměňovat si znalosti a osvědčené postupy a přispět k dosažení harmonizované kultury posuzování rizik v EU tím, že nabídne pracovní program pracovníkovi z jiné organizace podle čl. 36 a/nebo vyšle svého pracovníka, který bude proškolen partnerskou organizací (hostitelským pracovištěm).
Vysílající organizace a hostitelské místo podávají žádost jako konsorcium. Na základě výzvy k předkládání návrhů EFSA vyhodnotí obdržené žádosti na základě jejich kvality a relevance. Oceněná konsorcia podepíší s EFSA grantovou dohodu, jejíž příspěvek je určen na podporu nákladů vzniklých oběma organizacím.
Výzva je otevřená do 20. března 2025.
Všechny informace a dokumentaci naleznete zde: EU Funding & Tenders Portal
O programu EU-FORAProgram EU-FORA se zaměřuje především na hodnocení chemických a mikrobiologických r ...