TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_CCET+01:00+01:00
TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_TuePM2025
TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_Mar+01002CET16

Konec zákazu přepravy zvířat vnímavých ke SLAK ze Slovenska a Maďarska a kontrol na hranicích

https://bezpecnostpotravin.cz/konec-zakazu-prepravy-zvirat-vnimavych-ke-slak-ze-slovenska-a-madarska-a-kontrol-na-hranicich/ Vydáno: 18. 3. 2025 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/krava_SVS_2025-300x180.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/krava_SVS_2025-768x460.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/krava_SVS_2025.jpg 1280w" alt="" width="1024" height="613" class="wp-image-77248" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Zdroj: SVS Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) dnes (17. 3. 2025) vydala upravená mimořádná veterinární opatření související s výskytem slintavky a kulhavky (SLAK) v Maďarsku. Od úterý 18. 3. 2025 přestává platit zákaz přepravy vnímavých zvířat z Maďarska a Slovenska. Dnes večer také skončí společné kontroly s Policií ČR a celníky na hranicích se Slovenskem. Nadále zůstávají v platnosti zpřísněná pravidla biologické bezpečnosti při přepravě zvířat. SVS bude t ...

MonPMCETE_March+0100RMarPMCET_CCET+01:00+01:00
MonPMCETE_March+0100RMarPMCET_MonPM2025
MonPMCETE_March+0100RMarPMCET_Mar+01001CET16

Francouzský sýr Raclette se preventivně stahuje

https://bezpecnostpotravin.cz/francouzsky-syr-raclette-se-preventivne-stahuje/ Vydáno: 17. 3. 2025 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/raclette-talir-300x300.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/raclette-talir-150x150.png 150w" alt="" width="599" height="600" class="wp-image-77230" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 602px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) informuje o preventivním stahování z prodeje sýru Raclette od francouzského výrobce Perrin-Vermot. Důvodem stahování je 11 pacientů s hemolyticko-uremickým syndromem ve Francii. Případy mohou souviset s konzumací uvedeného sýra, který by mohl obsahovat nebezpečnou bakterii E. coli, jež může výše uvedené onemocnění způsobit. Do České republiky se dostalo přes 130 kusů sýra. Spotřebitelé, kteří mají výrobek doma, by jej neměli rozhodně konzumovat a mohou jej vrátit v prodejnách sítě Makro. SVS se o případu dozvěděla od francouzských dozorových orgánů prostředn ...

MonPMCETE_March+0100RMarPMCET_CCET+01:00+01:00
MonPMCETE_March+0100RMarPMCET_MonPM2025
MonPMCETE_March+0100RMarPMCET_Mar+01001CET16

Konference Školní stravování 2025

https://bezpecnostpotravin.cz/konference-skolni-stravovani-2025/ Vydáno: 17. 3. 2025 Autor: Společnost pro výživu https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/skolni-stravovani_2025_2_s-300x218.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/skolni-stravovani_2025_2_s-768x559.jpg 768w" alt="" width="900" height="655" class="wp-image-77223" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s., organizačně zajišťuje výživaservis s.r.o.Partnerem konference je AG Foods Termín akce: 20. května a 21. května 2025Místo konání: Pardubice, Konferenční sál Domu techniky Pardubice, Náměstí Republiky 2686, https://dtpce.cz/o-nas/ Kromě osobní účasti se můžete nově konference zúčastnit i online nebo si třeba zhlédnout konferenci jen ze záznamu. Jste-li členem SPV a chcete uplatnit slevu, vyberte v objednávce ceny platné pro členy SPV.Členem SPV se stáváte a nárok na slevu získáváte po splnění všech podmínek členství. Závaznou přihlášku proveďte do 16. 5. 2025. ...