Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/konec-zakazu-prepravy-zvirat-vnimavych-ke-slak-ze-slovenska-a-madarska-a-kontrol-na-hranicich/
Vydáno: 18. 3. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/krava_SVS_2025-300x180.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/krava_SVS_2025-768x460.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/krava_SVS_2025.jpg 1280w" alt="" width="1024" height="613" class="wp-image-77248" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Zdroj: SVS
Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) dnes (17. 3. 2025) vydala upravená mimořádná veterinární opatření související s výskytem slintavky a kulhavky (SLAK) v Maďarsku. Od úterý 18. 3. 2025 přestává platit zákaz přepravy vnímavých zvířat z Maďarska a Slovenska. Dnes večer také skončí společné kontroly s Policií ČR a celníky na hranicích se Slovenskem. Nadále zůstávají v platnosti zpřísněná pravidla biologické bezpečnosti při přepravě zvířat. SVS bude t ...
https://bezpecnostpotravin.cz/francouzsky-syr-raclette-se-preventivne-stahuje/
Vydáno: 17. 3. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/raclette-talir-300x300.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/raclette-talir-150x150.png 150w" alt="" width="599" height="600" class="wp-image-77230" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 602px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) informuje o preventivním stahování z prodeje sýru Raclette od francouzského výrobce Perrin-Vermot. Důvodem stahování je 11 pacientů s hemolyticko-uremickým syndromem ve Francii. Případy mohou souviset s konzumací uvedeného sýra, který by mohl obsahovat nebezpečnou bakterii E. coli, jež může výše uvedené onemocnění způsobit. Do České republiky se dostalo přes 130 kusů sýra. Spotřebitelé, kteří mají výrobek doma, by jej neměli rozhodně konzumovat a mohou jej vrátit v prodejnách sítě Makro.
SVS se o případu dozvěděla od francouzských dozorových orgánů prostředn ...
https://bezpecnostpotravin.cz/konference-skolni-stravovani-2025/
Vydáno: 17. 3. 2025
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/skolni-stravovani_2025_2_s-300x218.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/skolni-stravovani_2025_2_s-768x559.jpg 768w" alt="" width="900" height="655" class="wp-image-77223" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s., organizačně zajišťuje výživaservis s.r.o.Partnerem konference je AG Foods
Termín akce: 20. května a 21. května 2025Místo konání: Pardubice, Konferenční sál Domu techniky Pardubice, Náměstí Republiky 2686, https://dtpce.cz/o-nas/
Kromě osobní účasti se můžete nově konference zúčastnit i online nebo si třeba zhlédnout konferenci jen ze záznamu.
Jste-li členem SPV a chcete uplatnit slevu, vyberte v objednávce ceny platné pro členy SPV.Členem SPV se stáváte a nárok na slevu získáváte po splnění všech podmínek členství.
Závaznou přihlášku proveďte do 16. 5. 2025. ...