MonPMCETE_December+0100RDecPMCET_CCET+01:00+01:00
MonPMCETE_December+0100RDecPMCET_MonPM2024
MonPMCETE_December+0100RDecPMCET_Dec+01001CET14

dTest: Test majonézy 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-majonezy-2024/ Vydáno: 9. 12. 2024 Autor: dTest https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/12/majoneza_bramb.salat_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/12/majoneza_bramb.salat_orez-768x443.jpg 768w" alt="" width="906" height="523" class="wp-image-74091" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Spotřebitelská organizace dTest publikovala aktuální „Test majonézy 2024“ v časopise dTest 12/2024. Studená kuchyně se neobejde bez majonézy, ideálně domácí. I když její příprava není složitá, ne každý si na ni troufá. Mnozí se obávají čerstvých vajec, někomu zase chybí vybavení na dokonalé ušlehání. Obchody nabízejí jednoduché řešení problému v podobě balené majonézy. 16 takových jsme poslali do laboratoře a mimo jiné jsme se dozvěděli, zda má smysl připlácet si za prémiové výrobky, či zda stačí ty běžné. Majonéza je královnou studené kuchyně a její příprava v domácích podmínkách není příliš složitá. Stačí spolehlivý mixér či robot. Přes ...

MonPMCETE_December+0100RDecPMCET_CCET+01:00+01:00
MonPMCETE_December+0100RDecPMCET_MonPM2024
MonPMCETE_December+0100RDecPMCET_Dec+01001CET14

VK EFSA: Návrh pokynů pro charakterizaci a hodnocení rizik mikroorganismů používaných v potravinovém řetězci

https://bezpecnostpotravin.cz/vk-efsa-navrh-pokynu-pro-charakterizaci-a-hodnoceni-rizik-mikroorganismu-pouzivanych-v-potravinovem-retezci/ Vydáno: 9. 12. 2024 Autor: KM EFSA https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/EFSA_build._2023_logo_orez-300x140.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/EFSA_build._2023_logo_orez-768x358.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/EFSA_build._2023_logo_orez.jpg 1339w" alt="" width="1024" height="478" class="wp-image-44743" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> EFSA předkládá do veřejné konzultace návrh vodícího dokumentu pro charakterizaci mikroorganismů používaných v potravinovém řetězci, které připravil jeho vědecký výbor.Návrh bere v úvahu: existující pokyny/referenční dokumenty a současné postupy EFSA při posuzování rizik mikroorganismů; současné a budoucí potřeby v oblasti hodnocení rizik mikroorganismů a jejich produktů; aktuální vědecké poznatky. Návrh vodítek obsahuje pokyny, které mají pomoci při přípravě žádostí o posouzení produktů obsahu ...

SunPMCETE_December+0100RDecPMCET_CCET+01:00+01:00
SunPMCETE_December+0100RDecPMCET_SunPM2024
SunPMCETE_December+0100RDecPMCET_Dec+01007CET15

Je otevřena 2. výzva programu EENergy

https://www.tc.cz/cs/novinky/870/je-otevrena-2.-vyzva-programu-eenergy Je otevřena 2. výzva programu EENergy 08.12.2024 Zájemci o energetické granty se mohou od začátku prosince přihlásit do 2. výzvy programu EENergy. Granty až do výše 10 000 EUR jsou určeny převážně na na investiční opatření v malých a středních firmách. Podmínkou je redukce energie minimálně o 5 % a posouzení projektu poradcem sítě Enterprise Europe Network. Pokud bude zpracován kvalitní Implementační plán firmy, postupuje její projekt do losování. Pro sledování úspor energie ve firmě lze využít individuální benchmark reporty. Cílem je zaměřit se převážně na energeticky intenzivní obory uvedené v dokumentaci výzvy EENergy. (Dokumenty jsou ke stažení zde v sekci Documents.) Výhody grantu EENergy pro firmy: Vysoká úspěšnost získání podpory (až 50 %) Evropský grant se 100% financováním Podpora není v režimu de minimis Flexibilní možnost vykázání úspory energie min. 5 % Jednoduchá administrativa a online podání Firmy, které prošly hodnocením 1. výzvy EENergy, se již do další výzvy nemohou přihlásit (anis jiným projektem). Dle zájmu proběhnou na začátku roku 2025 informační we ...