ThuAMCETE_November+0100RNovAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_November+0100RNovAMCET_ThuAM2024
ThuAMCETE_November+0100RNovAMCET_Nov+01004CET11

Prezentace z konference „Potravinářství na cestě k udržitelnosti“

https://bezpecnostpotravin.cz/prezentace-z-konference-potravinarstvi-na-ceste-k-udrzitelnosti/ Vydáno: 21. 11. 2024 Autor: PK ČR https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/odpad_kuchynsky_orez-300x134.jpg 300w" alt="" width="711" height="318" class="wp-image-72848" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock V termínu 12.-14. listopadu 2024 proběhla v Hustopečích konference v rámci Týdne výzkumu a inovací pro praxi a životní prostředí (TVIP 2024) APROCHEM a symposium ODPADOVÉ FÓRUM – Potravinářství na cestě k udržitelnosti. Potravinářská komora ČR se organizačně podílela na dopoledním bloku příklady dobré praxe ve středu 13. 11. 2024 od 9.00 hodin. Potravinářský blok moderoval ing. Jan Pivoňka, Ph.D. Dále vystoupili doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. z VŠCHT Praha, ing. Eva Slavíková a ing. Lenka Kotlářová ze společnost LYCKEBY AMYLEX, a.s., Martin Kolář, Tereos TTD, a.s., Mgr. Vladimír Mráz, Mráz Agro CZ, s.r.o. a další.  Kompletní přehled příspěvků ...

ThuAMCETE_November+0100RNovAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_November+0100RNovAMCET_ThuAM2024
ThuAMCETE_November+0100RNovAMCET_Nov+01004CET11

Úřad potravin Spojeného království vydal pokyny ke kofeinu v doplňcích stravy

https://bezpecnostpotravin.cz/urady-potravin-spojeneho-kralovstvi-vydaly-pokyny-ke-kofeinu-v-doplncich-stravy/ Vydáno: 21. 11. 2024 Autor: Food Standards Agency https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-300x174.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-768x446.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-1536x892.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-2048x1189.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="594" class="wp-image-42475" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Úřad pro potraviny Spojeného království (FSA) a Skotský úřad pro potraviny (FSS) vydaly pokyny týkající se kofeinu v doplňcích stravy s cílem podpořit bezpečnou spotřebu a bezpečnou výrobu doplňků stravy obsahujících vysoké množství kofeinu. FSA a FSS doporučují spotřebitelům, aby při užívání doplňků stravy dbali na celkový příjem kofeinu. Doplňky stravy s kofeinem by měly být započítány k dalším zdrojům kofein ...

ThuAMCETE_November+0100RNovAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_November+0100RNovAMCET_ThuAM2024
ThuAMCETE_November+0100RNovAMCET_Nov+01004CET11

ANSES: Pochopení vlivu patogenních bakterií ve střevní mikroflóře prasat a kuřat na lidské zdraví

https://bezpecnostpotravin.cz/anses-pochopeni-vlivu-patogennich-bakterii-ve-strevni-mikroflore-prasat-a-kurat-na-lidske-zdravi/ Vydáno: 21. 11. 2024 Autor: ANSES https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_velkochov_orez_m-300x167.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_velkochov_orez_m-768x427.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_velkochov_orez_m.jpg 1050w" alt="" width="1024" height="570" class="wp-image-51336" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Přítomnost určitých bakterií nebo chemických látek může modulovat střevní mikrobiotu prasat a kuřat. Studium těchto faktorů by mohlo pomoci na úrovni farmy řešit problémy s mikroorganismy, které jsou patogenní pro člověka, jako jsou Campylobacter a Salmonella. Mikroorganismy, které osidlují trávicí systém, mají prokazatelný vliv na zdraví svého hostitele, avšak faktory, které modulují mikrobiotu, zůstávají z velké části neznámé. Francouzský Úřad pro potraviny, životní prostředí, veřejn ...