Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/prezentace-z-konference-potravinarstvi-na-ceste-k-udrzitelnosti/
Vydáno: 21. 11. 2024
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/odpad_kuchynsky_orez-300x134.jpg 300w" alt="" width="711" height="318" class="wp-image-72848" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
V termínu 12.-14. listopadu 2024 proběhla v Hustopečích konference v rámci Týdne výzkumu a inovací pro praxi a životní prostředí (TVIP 2024) APROCHEM a symposium ODPADOVÉ FÓRUM – Potravinářství na cestě k udržitelnosti.
Potravinářská komora ČR se organizačně podílela na dopoledním bloku příklady dobré praxe ve středu 13. 11. 2024 od 9.00 hodin. Potravinářský blok moderoval ing. Jan Pivoňka, Ph.D. Dále vystoupili doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. z VŠCHT Praha, ing. Eva Slavíková a ing. Lenka Kotlářová ze společnost LYCKEBY AMYLEX, a.s., Martin Kolář, Tereos TTD, a.s., Mgr. Vladimír Mráz, Mráz Agro CZ, s.r.o. a další.
Kompletní přehled příspěvků ...
https://bezpecnostpotravin.cz/urady-potravin-spojeneho-kralovstvi-vydaly-pokyny-ke-kofeinu-v-doplncich-stravy/
Vydáno: 21. 11. 2024
Autor: Food Standards Agency
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-300x174.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-768x446.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-1536x892.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-2048x1189.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="594" class="wp-image-42475" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Úřad pro potraviny Spojeného království (FSA) a Skotský úřad pro potraviny (FSS) vydaly pokyny týkající se kofeinu v doplňcích stravy s cílem podpořit bezpečnou spotřebu a bezpečnou výrobu doplňků stravy obsahujících vysoké množství kofeinu.
FSA a FSS doporučují spotřebitelům, aby při užívání doplňků stravy dbali na celkový příjem kofeinu. Doplňky stravy s kofeinem by měly být započítány k dalším zdrojům kofein ...
https://bezpecnostpotravin.cz/anses-pochopeni-vlivu-patogennich-bakterii-ve-strevni-mikroflore-prasat-a-kurat-na-lidske-zdravi/
Vydáno: 21. 11. 2024
Autor: ANSES
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_velkochov_orez_m-300x167.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_velkochov_orez_m-768x427.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_velkochov_orez_m.jpg 1050w" alt="" width="1024" height="570" class="wp-image-51336" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Přítomnost určitých bakterií nebo chemických látek může modulovat střevní mikrobiotu prasat a kuřat. Studium těchto faktorů by mohlo pomoci na úrovni farmy řešit problémy s mikroorganismy, které jsou patogenní pro člověka, jako jsou Campylobacter a Salmonella.
Mikroorganismy, které osidlují trávicí systém, mají prokazatelný vliv na zdraví svého hostitele, avšak faktory, které modulují mikrobiotu, zůstávají z velké části neznámé. Francouzský Úřad pro potraviny, životní prostředí, veřejn ...