https://bezpecnostpotravin.cz/jake-octy-pouzit-pri-vareni/

Vydáno: 25. 10. 2023
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/octy_orez-300x179.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/octy_orez-768x457.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/octy_orez-1536x915.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/octy_orez-2048x1219.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="610" class="wp-image-47312" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />
Foto: Shutterstock

Článek „Jaké octy použít při vaření“ publikovala Společnost pro výživu v časopise Zpravodaj pro školní a dietní stravování 5/2023.

Bez octa si neumíme představit nakládané okurky, rozličné zeleninové saláty a mnohé další pokrmy. Ale jaký ocet při kulinářských úpravách vybrat, aby výsledný pokrm získal skvělou chuť, vůni a aroma? Porovnejme, čím se od sebe octy liší, jak se v nabídce octů na trhu vyznat a jaký ocet vybrat pro kulinářské úpravy.

Zdroj: Společnost pro výživu