Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/krajske-hygienicke-stanice-pokracuji-v-dohledu-nad-spravnym-oznacovanim-alergenu-ve-stravovacich-zarizenich/
Vydáno: 18. 3. 2025
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/potraviny_nezdrave_orez-300x160.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/potraviny_nezdrave_orez-768x410.jpg 768w" alt="" width="894" height="477" class="wp-image-77286" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Spotřebitelé nejsou dostatečně informováni o výskytu alergenů v potravinách podávaných ve stravovacích zařízeních, zjistili hygienici. Nedostatečná informovanost může představovat vážné riziko pro spotřebitele, a proto budou hygienici v kontrolách zajišťujících dostatečnou ochranu spotřebitelů i nadále pokračovat.
Ministerstvo zdravotnictví uložilo krajským hygienickým stanicím (KHS) v období od 15. července do16. září 2024 provedení cíleného státního zdravotního dozoru zaměřeného na správné informování spotřebitelů o výskytu alergenů v pokrmech podáv ...
https://bezpecnostpotravin.cz/spojujeme-sily-proti-hladu-a-plytvani/
Vydáno: 18. 3. 2025
Autor: MZe, Česká federace potravinových bank
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Potrav.-banky_dobrovolnici-300x137.jpg 300w" alt="" width="742" height="340" class="wp-image-77279" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Česká federace potravinových bank
Tisková zpráva — Potravinové banky se opírají o spolupráci napříč veřejnou správou, obchodem, regiony i evropskými partnery. Efektivní spolupráce přináší pozitivní výsledky a přispívá k udržitelnější společnosti. V loňském roce shromáždily potravinové banky rekordních 16600 tun potravin, což představuje meziroční nárůst zachráněných potravin o 20 %. Pomohly tak 430 tisícům lidí v nouzi a potvrdily svou nezastupitelnou roli v boji proti plýtvání potravinami a poskytování pomoci těm, kteří ji nejvíce potřebují, a to i během krizových událostí.
Krizová pomoc při povodníchPotravinové banky prokázaly svou ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vyziva-potraviny-a-zdravi-2025-studentska-konference-praha/
Vydáno: 18. 3. 2025
Autor: Společnost pro výživu
Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s. a její servisní organizace výživaservis s.r.o. pod záštitou České zemědělské univerzity, Praha
Termín akce: 5. června 2025
Místo konání: Potravinářský pavilon ČZU (Výukové centrum zpracování zemědělských produktů)Kamýcká 129, Praha 6 – Suchdol, 165 00, https://potravinarskypavilon.cz
Prezentace:
Konference je určena k prezentaci témat bakalářských, magisterských a doktorandských prací studentů fakult lékařských, zdravotně-sociálních, přírodovědeckých, potravinářských, zemědělských a veterinární hygieny se zaměřením na problematiku výživy, potravin a zdraví.
Délka jedné prezentace je 15 min.
Pokyny pro přihlašování a zasílání abstraktů:
Abstrakty mohou být předkládány v českém i anglickém jazyce. Délka textu abstraktu je omezena na 1500 znaků včetně mezer. Název abstraktu, jména autorů a název pracoviště se do tohoto limitu nezapočítávají. Abstrakty se přihlašují prostřednictvím formulářehttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebjrj043YyCp6jxvUxzvZl1lgLB3XcaQBxz8CqBdaz ...