https://bezpecnostpotravin.cz/konference-mleko-a-syry-a-celostatni-prehlidka-syru/

Vydáno: 22. 1. 2024
Autor: VŠCHT
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/syry_ruzne_orez_m-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/syry_ruzne_orez_m-768x441.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/syry_ruzne_orez_m.jpg 1239w" alt="" width="1024" height="588" class="wp-image-50925" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Foto: Shutterstock

Již dvacátý ročník Celostátních přehlídek sýrů se uskuteční ve středu 24. ledna 2024 v kongresovém sále Masarykovy koleje (Thákurova 550, Praha 6 – Dejvice).

Na přehlídkách bude hodnocena veřejnými komisemi senzorická jakost vybraných kategorií přírodních a tavených sýrů výrobců ČR i ze zahraničí. Na letošní jubilejní ročník přehlídek bylo doposud přihlášeno 58 tuzemských a 6 zahraničních sýrů. Součástí doprovodného programu budou odborné přednášky, výstavka sýrů a prezentace firem dodávající přístrojové vybavení pro analytiku sýrů nebo pomocné látky k výrobě sýrů.

https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/syry_cerstve_orez_m-300x174.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/syry_cerstve_orez_m-768x445.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/syry_cerstve_orez_m.jpg 1260w" alt="" width="1024" height="593" class="wp-image-50932" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Foto: Shutterstock

Druhý den programu, čtvrtek 25. ledna,  je vyhrazen konferenci Mléko a sýry. Ta je zaměřená obecně na chemii, mikrobiologii a technologii sýrů a ostatních mléčných výrobků. Budou prezentovány přednášky a plakátová sdělení.

Z přehlídek a konference bude v květnu 2024 vydán společný sborník.

Obě akce pořádá Ústav mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha.

Zdroj: VŠCHT