https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/SOCR-alternativni-potraviny-300x133.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/SOCR-alternativni-potraviny-768x340.jpg 768w" alt="" width="938" height="415" class="wp-image-52640" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Kdy: 22. dubna 2024
Kde: Ministerstvo průmyslu ČR, Na Františku 32, Praha 1
Seminář je organizovaný Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR a Potravinářskou komorou ČR.
KLÍČOVÝM TÉMATEM SEMINÁŘE BUDE:
- Jaký vliv má stravování a životní styl na zdraví a kvalitu života.
 - Co znamenají alternativní potraviny pro udržitelný potravinový systém.
 - Mění se postoj spotřebitelů k alternativním potravinám?
 - Příležitosti pro výrobu a prodej alternativních potravin a jak jim jít naproti.
 - Kdy se stává plant-based potravina skutečnou alternativou?
 - Jaký vliv může mít dotační politika na rozvoj alternativních potravin.
 
O SVÉ NÁZORY SE S VÁMI PODĚLÍ ZÁSTUPCI:
- Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a Potravinářské komory ČR,
 - příslušných ministerstev a dalších úřadů,
 - univerzit zabývající se danou problematikou, obchodních řetězců a výrobců potravin.
 
TO VŠE FORMOU PREZENTACÍ, DISKUZÍ ČI UKÁZEK DOBRÝCH PRAXÍ.
Program:
9:00–9:50 Úvod do problematiky
- Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR
 - Jan Pivoňka, ředitel pro Společnou zemědělskou politiku a strukturální fondy, Potravinářská komora ČR
 - Barbora Macková, ředitelka Státního zdravotního ústavu
 - Klára Kocmanová, poslankyně PSP ČR
 
9:50–10:50 Historie a regulace v oblasti alternativních potravin
- Martin Franc, Masarykův ústav a Archiv Akademie věd ČR
 - Martin Štěpánek, Ministerstvo zemědělství ČR
 - Martin Pogádl a Samuel Rybnikár, Katedra správného práva, práva životného prostredia a finančného práva, Právnická fakulta Trnavskej univerzity
 
10:50 – 11:10 Coffee Break
11:10–12:00 Alternativní potraviny a výrobce – vývoj a cesta ke spotřebiteli
- Monika Ihnatková, Danone
Vývoj a výroba alternativních potravin v praxi. - Michal Jeřábek, Soyka
Zkušenosti malého výrobce alternativních potravin, příležitosti s uplatněním výrobků na trhu, vývoj poptávky a zájmu spotřebitelů. - Miroslav Koutník, Jihočeské Jerky
 - Jakub Lunter, AlfaBIO
Spolupráce mezi dodavateli a podpora alternativních potravin ze strany státu. 
12:00–12:50
- Martin Ranninger, Proveg
 - Iva Pavlouskova, Tesco
Alternativní potraviny jako součást portfolia privátních značek. - Ladislav Lázňovský, Billa
Příležitosti pro české potravináře. - Michal Perlík, Rohlik.cz
Alternativní potraviny v on-line světě. - DISKUZE
 
Kapacita sálu je omezená, proto neváhejte a zaregistrujte se.
Svoji účast prosím potvrďte na e-mail: copjakova@socr.cz.
Těšíme se na setkání s Vámi.
Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, a
Dana Večeřová, prezidentka Potravinářské komory ČR
Zdroj: SOCR ČR a PK ČR
Ke stažení
- Pozvánka_Alternativni_Potraviny.pdf (338 KB)
 
Zdroj: SOCR ČR
