https://bezpecnostpotravin.cz/webinar-fao-dusledky-pouzivani-environmentalnich-inhibitoru-v-zemedelsko-potravinarskych-systemech-pro-bezpecnost-potravin/

Vydáno: 30. 4. 2024
Autor: KM EFSA

Výzva zajistit výživu rostoucí světové populace a zároveň reagovat na klimatickou krizi vyžaduje vývoj postupů a technologií, které zvýší udržitelnost zemědělsko-potravinářských systémů a sníží škodlivé účinky na životní prostředí. Mezi tyto přístupy patří environmentální inhibitory, které se používají ke zvýšení efektivity produkce plodin a hospodářských zvířat při současném snížení emisí skleníkových plynů, jako je metan, nebo omezení ztrát dusíku z obdělávaných polí a pastvin. Neúmyslná přítomnost environmentálních inhibitorů v potravinářských komoditách může vyvolat obavy o zdraví i narušení obchodu, pokud nejsou stanoveny normy.

Webinář FAO „Důsledky používání environmentálních inhibitorů v zemědělsko-potravinářských systémech pro bezpečnost potravin“ se bude konat ve čtvrtek 9. května 2024 od 14:30 do 15:30 hod. prostřednictvím služby Zoom.

Cílem webináře, který vychází z nedávné publikace FAO, je podnítit diskusi o aspektech bezpečnosti potravin, které je třeba zohlednit a řešit při používání environmentálních inhibitorů v zemědělsko-potravinářských systémech.

Další informace a registrační nástroj najdete na webu FAO.

Zdroj: FAO