https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obr.1_orez-300x181.jpg 300w" alt="" width="598" height="361" class="wp-image-54792" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 823px;" loading="lazy" decoding="async" />Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”), zaměstnanci odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání (HV a PBU), provedli v období od 1. 6. – 30. 6. 2024 celkem 222 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 22 finančních sankcí v celkové výši 206 000,- Kč. V 1 případě byl vyřešen nedostatek bagatelního charakteru domluvou. Bylo vydáno 1 opatření nařízení provedení sanitace.
Na základě podnětu se uskutečnilo 22 kontrol, podněty se týkaly převážně nedostatečné provozní hygieny a výskytu hmyzu v provozovnách stravovacích služeb. Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 32 kontrol. V 10 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný. V provozovnách stravovacích služeb v měsíci červnu byly zjištěny zejména nedostatky v ochraně potravin a pokrmů před kontaminací, provozní a osobní hygieně, ve stavebně technických požadavcích na potravinářské prostory, ve skladování potravin, v označování rozpracovaných pokrmů a v dodržování postupů na zásadách HACCP (viz graf č. 2).



Fotografie provozoven:

https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obrazek2-2-1-300x225.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obrazek2-2-1-768x577.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obrazek2-2-1.jpg 1067w" alt="" width="1024" height="769" class="wp-image-54801" style="box-sizing: border-box; height: 344.094px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 258.078px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="54801" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obrazek3-2-1-225x300.jpg 225w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obrazek3-2-1.jpg 784w" alt="" width="768" height="1024" class="wp-image-54802" style="box-sizing: border-box; height: 344.094px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 258.078px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="54802" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obrazek4-1-1-225x300.jpg 225w" alt="" width="729" height="972" class="wp-image-54803" style="box-sizing: border-box; height: 521.156px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="54803" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obrazek5-1-300x225.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obrazek5-1-768x576.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/8.7.24_Obrazek5-1.jpg 1251w" alt="" width="1024" height="768" class="wp-image-54799" style="box-sizing: border-box; height: 521.156px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="54799" />Seznam kontrolovaných provozoven – červen 2024:
Seznam-kontrolovanych-provozoven_cerven-2024-Stáhnout
V Praze 8. 7. 2024
Odbor hygieny výživy a předmětů běžného užívání HSHMP
Zdroj: HSHMP
