https://bezpecnostpotravin.cz/belgicka-kuchyne/

Vydáno: 11. 7. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/cokoladove-bonbony-300x160.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/cokoladove-bonbony-768x408.png 768w" alt="" width="867" height="461" class="wp-image-54886" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Foto: Shutterstock

Společnost pro výživu publikovala článek „Belgická kuchyně“ v časopise „Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 3/2024„.

Belgie má výtečnou kuchyni a vysokou úroveň gastronomie, kvalita pokrmů odpovídá surovinám, které zdejší zemědělství produkuje. Belgická kuchyně je ovlivněna německou, francouzskou a nizozemskou kuchyní. Mezi používané ingredience patří brambory, pórek, chřest, máslo, mléčné výrobky, maso, ryby nebo krevety. K belgické kuchyni patří především maso v minutkové podobě. Za belgický národní pokrm jsou považovány hranolky. Belgie je podobně jako Švýcarsko proslulá výrobou kvalitní čokolády. Nejoblíbenější formou čokoládového výrobku v Belgii je pralinka, která se stala celosvětově známým pojmem. Podobnou tradici mají vafle, belgický vynález a národní pokrm. Velkou popularitu má rovněž výroba piva, která se dostala i na seznam kulturního světového dědictví UNESCO.

Zdroj: Společnost pro výživu