https://bezpecnostpotravin.cz/eliska-selinger-vztah-premiry-cukru-a-obezity-je-prokazan-vyssi-zdaneni-slazenych-napoju-zabira/

Vydáno: 30. 7. 2024
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/cukr-300x156.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/cukr-768x398.jpg 768w" alt="" width="933" height="484" class="wp-image-55254" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Foto: Shutterstock

Informace SZÚ – Jak přemíra cukru škodí našemu zdraví? Jaká je spojitost cukru s rakovinou? Existuje zdravější slazení, jako třeba med či hroznový cukr? A co náhrada cukru umělými sladidly, je to řešení?  Dokázalo by vysokou konzumaci cukru Čechy skutečně změnit k lepšímu zavedení speciální daně na slazené nápoje? Jakým mechanizmem? Do jaké míry jsou z vědeckého hlediska relevantní námitky odpůrců vyššího zdanění? Poslechněte si podcast Státního zdravotního ústavu, odpoví Vám naše odbornice, nutriční epidemioložka MUDr. Eliška Selinger.

Zdroj: SZÚ