https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_lista-300x203.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_lista-768x519.jpg 768w" alt="" width="818" height="553" class="wp-image-70417" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”), zaměstnanci odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání (HV a PBU), provedli v období od 1. 7. – 31. 7. 2024 celkem 200 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 32 finančních sankcí v celkové výši 160 000,- Kč. V 1 případě byl vyřešen nedostatek bagatelního charakteru domluvou a v 1 případě bylo uloženo napomenutí. Byla vydána 2 opatření nařízení provedení sanitace.

Na základě podnětu se uskutečnilo 24 kontrol, podněty se týkaly převážně nedostatečné provozní hygieny a nevhodné manipulace s potravinami. Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 30 kontrol. V 15 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.
V provozovnách stravovacích služeb v měsíci červenci byly zjištěny nedostatky zejména v provozní a osobní hygieně, v ochraně potravin a pokrmů před kontaminací, ve stavebně technických požadavcích na potravinářské prostory, ve skladování potravin, v označování rozpracovaných pokrmů a v dodržování postupů na zásadách HACCP (viz graf č. 2).


Fotografie provozoven:
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_1-300x225.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_1-768x577.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_1.jpg 1063w" alt="" width="1024" height="769" class="wp-image-70420" style="box-sizing: border-box; height: 343.766px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 258.078px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="70420" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_2-225x300.jpg 225w" alt="" width="768" height="1023" class="wp-image-70419" style="box-sizing: border-box; height: 343.766px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 258.078px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="70419" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_3-300x294.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_3-768x752.jpg 768w" alt="" width="927" height="908" class="wp-image-70421" style="box-sizing: border-box; height: 343.766px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 258.078px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="70421" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_4-300x225.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_4-768x576.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_4.jpg 1375w" alt="" width="1024" height="768" class="wp-image-70423" style="box-sizing: border-box; height: 401.859px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="70423" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_5-292x300.jpg 292w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_5-768x790.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/12.8.2024_5.jpg 1169w" alt="" width="996" height="1024" class="wp-image-70424" style="box-sizing: border-box; height: 401.859px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="70424" />Seznam kontrolovaných provozoven:
Seznam-kontrolovanych-provozoven_cervenec-2024-1Stáhnout
V Praze 12. 8. 2024
Odbor hygieny výživy a předmětů běžného užívání HSHMP
Zdroj: HSHMP
