https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/HSHMP_logo_lista-300x90.jpg 300w" alt="" width="609" height="183" class="wp-image-72265" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”), zaměstnanci odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání (HV a PBU), provedli v období od 1. 9. – 30. 9. 2024 celkem 196 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 28 finančních sankcí v celkové výši 118 000,- Kč. V 5 případech byl vyřešen nedostatek bagatelního charakteru domluvou.
Na základě podnětu se uskutečnilo 20 kontrol, podněty se týkaly převážně nedostatečné provozní hygieny a výskytu hmyzu. Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 30 kontrol. V 13 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.
V provozovnách stravovacích služeb v měsíci září byly zjištěny nedostatky zejména v provozní hygieně, v obecných požadavcích na potravinářské prostory, v ochraně potravin a pokrmů před kontaminací, ve stavebně technických požadavcích na potravinářské prostory, ve skladování potravin, v označování rozpracovaných pokrmů a v dodržování postupů na zásadách HACCP (viz graf č. 2).



https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/zari_Obrazek1-225x300.jpg 225w" alt="" width="300" height="400" class="wp-image-72269" style="box-sizing: border-box; height: 344.104px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 258.083px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="72269" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/zari_Obrazek2-225x300.jpg 225w" alt="" width="711" height="948" class="wp-image-72268" style="box-sizing: border-box; height: 344.104px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 258.083px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="72268" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/zari_Obrazek3-225x300.png 225w" alt="" width="424" height="565" class="wp-image-72270" style="box-sizing: border-box; height: 344.104px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 258.083px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="72270" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/zari_Obrazek4-225x300.jpg 225w" alt="" width="694" height="925" class="wp-image-72271" style="box-sizing: border-box; height: 521.167px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="72271" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/zari_Obrazek5-768x1024-1-225x300.jpg 225w" alt="" width="768" height="1024" class="wp-image-72272" style="box-sizing: border-box; height: 521.167px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="72272" />Seznam kontrolovaných provozoven:
Seznam-kontrolovanych-provozoven-zari-2024 – Stáhnout
Zdroj: HSHMP
