Vydáno: 22. 11. 2024
Autor: PK ČR
Konference „Udržitelná výživa: Tradiční nebo alternativní přístupy?!“ se uskuteční v úterý 3. prosince 2024 od 9.00 hodin v Národním zemědělském muzeu v Praze.
Program:
- 9.00 – 9.25 REGISTRACE, OBČERSTVENÍ
- 9.25 – 9.30 Uvítání účastníků, informace k programu, organizace akce / Mgr. Helena Kavanová, Potravinářská komora ČR
- 9.30 – 9.50 Označování potravin živočišného původu, aktuální stav a očekávaný vývoj / MVDr. Radek Slanec, Český svaz zpracovatelů masa
- 9.50 – 10.10 Hybridní masné výrobky – falšování nebo budoucnost? / doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D., VŠCHT Praha
- 10.10 – 10.30 Precizní fermentace / doc. Ing. Šárka Horáčková, CSc., VŠCHT Praha
- 10.30 – 10.50 Udržitelný protein budoucnosti / Mgr. Jana Vašíčková, Ph.D., REPLOID Czech Republic
- 10.50 – 11:20 Přestávka na kávu
- 11.20 – 11:50 Vývoj diskuse nejen k alternativním potravinám na Evropské úrovni / Mgr. Adéla Paďourková, stálé zastoupení PK ČR v Bruselu
- 11:50 – 12:10 Uhlíková stopa potravin živočišného původu v kontextu jejich výživové hodnoty / Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., Potravinářská komora ČR, VŠCHT Praha
- 12:10 – 12:30 Role potravin živočišného původu v rámci zemědělství a funkčních ekosystémů / Ing. Tomáš Nejedlý, Zemědělský svaz ČR
- 12:30 – 12:50 Zemědělsko-potravinářské vedlejší produkty: zdroj živin a biologicky aktivních látek / Ing. Jan Bedrníček, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická
- 12:50 – 13:00 Diskuse a závěr
- 13:00 – 14:00 Networking / Sdílení informací a podnětů
Svoji účast prosím potvrďte, na e-mail: kavanova@foodnet.cz | externí odkaz na ">kavanova@foodnet.cz, a to nejpozději do 30. listopadu 2024.
Pro více informací kontaktujte Helenu Kavanovou na výše uvedeném e-mailu nebo telefonu: +420 737 287 024.
Konference je bezplatná.
Změna programu vyhrazena.
Zdroj: Potravinářská komora ČR