https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-konferenci-udrzitelna-vyziva-tradicni-nebo-alternativni-pristupy/

Vydáno: 22. 11. 2024
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/masne-vyrobky-300x163.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/masne-vyrobky-768x418.png 768w" alt="" width="934" height="508" class="wp-image-52935" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Foto:Shutterstock

Konference „Udržitelná výživa: Tradiční nebo alternativní přístupy?!“ se uskuteční v úterý 3. prosince 2024 od 9.00 hodin v Národním zemědělském muzeu v Praze. 

Program:

  • 9.00 – 9.25      REGISTRACE, OBČERSTVENÍ
  • 9.25 – 9.30      Uvítání účastníků, informace k programu, organizace akce / Mgr. Helena Kavanová, Potravinářská komora ČR
  • 9.30 – 9.50      Označování potravin živočišného původu, aktuální stav a očekávaný vývoj / MVDr. Radek Slanec, Český svaz zpracovatelů masa
  • 9.50 – 10.10     Hybridní masné výrobky – falšování nebo budoucnost? / doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D., VŠCHT Praha
  • 10.10 – 10.30   Precizní fermentace / doc. Ing. Šárka Horáčková, CSc., VŠCHT Praha
  • 10.30 – 10.50   Udržitelný protein budoucnosti / Mgr. Jana Vašíčková, Ph.D., REPLOID Czech Republic
  • 10.50 – 11:20    Přestávka na kávu
  • 11.20 – 11:50    Vývoj diskuse nejen k alternativním potravinám na Evropské úrovni / Mgr. Adéla Paďourková, stálé zastoupení PK ČR v Bruselu
  • 11:50 – 12:10    Uhlíková stopa potravin živočišného původu v kontextu jejich výživové hodnoty / Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., Potravinářská komora ČR, VŠCHT Praha
  • 12:10 – 12:30    Role potravin živočišného původu v rámci zemědělství a funkčních ekosystémů / Ing. Tomáš Nejedlý, Zemědělský svaz ČR
  • 12:30 – 12:50     Zemědělsko-potravinářské vedlejší produkty: zdroj živin a biologicky aktivních látek / Ing. Jan Bedrníček, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická
  • 12:50 – 13:00     Diskuse a závěr
  • 13:00 – 14:00     Networking / Sdílení informací a podnětů

Svoji účast prosím potvrďte, na e-mail: kavanova@foodnet.cz | externí odkaz na ">kavanova@foodnet.cz, a to nejpozději do 30. listopadu 2024.
Pro více informací kontaktujte Helenu Kavanovou na výše uvedeném e-mailu nebo telefonu: +420 737 287 024.

Konference je bezplatná.
Změna programu vyhrazena.

Zdroj: Potravinářská komora ČR