https://bezpecnostpotravin.cz/zaznam-webinare-proc-rostlinna-strava-prinosy-pro-telo-i-planetu/

Vydáno: 28. 11. 2024
Autor: ICBP MZe, ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/11/Webinar_Rostlinna-strava_orez_2-300x158.jpg 300w" alt="" width="617" height="325" class="wp-image-73371" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Foto: Shutterstock

V úterý 26. listopadu 2024 se uskutečnil ve spolupráci Informačního centra bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství a Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) webinář „Proč rostlinná strava? Přínosy pro tělo i planetu“. Webinář určený široké veřejnosti byl primárně určen pedagogům a studentům středních škol.

Lektorkou webináře byla nutriční terapeutka se specializací na výživu dětí a dospělých Mgr. Marina Jeřábková, působící na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, Praha.

Lektorka nás ve webináři seznamuje s různými typy stále populárnější rostlinné stravy. Taková strava může snížit riziko některých nepřenosných nemocí a současně přispět k udržitelnějšímu způsobu života. Je však důležité nezapomínat i na možná rizika nedostatku důležitých živin, pokud není strava adekvátně sestavena. Ve webináři jsou zmíněny i další alternativní způsoby stravování a správné sestavení jídelníčku.