https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-6-tyden-2025/
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 6. týdnu 2025: 3. 2. – 9. 2. 2025 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.
V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.
| Datum | Ohlásila země | Důvod ohlášení | Země původu výrobku |
| Potraviny | |||
| 07/02/2025 | Itálie | Salmonella spp. v kuřecím/krůtím kebabu | Polsko |
| 07/02/2025 | Litva | podezření na alimentární nákazu způsobenou Salmonella Enteritidis v mraženém kuřecím stehenním mase | Polsko |
| 05/02/2025 | Dánsko | Bacillus cereus v tempehu, bio | Dánsko |
| 05/02/2025 | Švédsko | přítomnost alergenu vejce v mražených obalovaných krevetách | Vietnam |
| 05/02/2025 | Francie | CBD a delta-9-THC v želé bonbonech | Nizozemsko |
| 05/02/2025 | Francie | Salmonella v hořké čokoládě s maltitolem | Španělsko |
| 04/02/2025 | Finsko | lepek v bezlepkovém mase na kebab | Německo |
| 04/02/2025 | Itálie | Salmonella spp. v kuřecím a krůtím kebabu | Polsko |
| 03/02/2025 | Francie | ethylenoxid v heřmánku | |
| 03/02/2025 | Francie | ethylenoxid v rostlinném extraktu | |
| 03/02/2025 | Polsko | Salmonella spp. v mraženém drůbežím kebabu | |
| 03/02/2025 | Nizozemsko | aflatoxin B1 v sójovém výrobku Soprotex-N-Slices | Srbsko |
| Krmiva | |||
| Materiály přicházející do styku s potravinami | |||
Přehled všech notifikací v příslušném týdnu lze vyhledat zde.
