https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-vysledky-kontrolni-cinnosti-svs-cr-v-roce-2024/

Vydáno: 16. 4. 2025
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/mereni-teploty_SVS_orez-300x170.jpg 300w" alt="" width="650" height="369" class="wp-image-52872" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Foto: SVS

Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 29. 4. 2025 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:

Výsledky kontrolní činnosti SVS ČR v roce 2024
Přednášející
MVDr. Jana Horňáčková
Ústřední veterinární správa SVS

ABSTRAKT
Státní veterinární správa ČR v rámci své činnosti provádí kontrolu v podnicích zpracovávajících
živočišné produkty. Prvořadým úkolem je zajistit, aby na trh byly uváděny jen zdravotně nezávadné
a bezpečné potraviny.

V ČR je více než 7 700 schválených a registrovaných či registrovaných subjektů, které s produkty živočišného původu zacházejí. V roce 2024 SVS ČR provedla téměř 20 000 kontrolních akcí zaměřených na maso a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, ryby, med a zvěřinu. V rámci kontrol byly odebírány vzorky k ověření zdravotní nezávadnosti a také jakosti produktů živočišného původu, dále vzorky k monitoringu cizorodých látek v produktech živočišného původu.

SVS ČR je zapojena také do informačního systému RASFF, který informuje o nebezpečných potravinách distribuovaných z jiných států. V oblasti veterinární hygieny bylo zjištěno u téměř 800 kontrol alespoň jedno pochybení.

Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.

Zdroj: ÚZEI