
Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha si Vás dovoluje pozvat na nový seminář ze série BEZPEČNÁ VÝŽIVA, tentokrát s názvem Chuť a vůně potravin: od výzkumu, přes legislativu, k praxi.
Seminář se uskuteční v úterý 10. června 2025 v prostorách VŠCHT Praha, Technická 3, Praha 6, posluchárna BII.
Seminář je otevřen všem, kteří se zajímají o problematiku chuti a vůně potravin — ať už z pohledu výzkumu, kontroly, legislativy či aplikace v praxi.
Podrobný program semináře naleznete zde: http://www.seminar.vscht.cz/BV_2025/
V případě zájmu o účast využijte registrační odkaz: http://www.seminar.vscht.cz/BV_2025/registrace.html
Anotace:
Chuť a vůně jsou bezesporu jedny z klíčových atributů rozhodujících o oblibě daných potravin či pokrmů u konzumentů, o jejich preferencích. Rádi bychom Vám přiblížili tuto mimořádně zajímavou oblast z pohledu potravinářských chemiků zabývajících se procesy, které ke vzniku senzoricky aktivních látek vedou, a odborníků, kteří se zabývají jejich analýzou a hodnocením. Formou případových studií nabídneme navíc i úhel pohledu odborníků z praxe, zástupců dozorových orgánů i specialistů v oblasti legislativy.
Cílem akce je nejen sdílení současných poznatků, ale i iniciace odborných diskuzí, inspirace pro navazující spolupráce a možné inovace.
Těšíme se na osobní setkání, Vaše podněty, sdílení zkušeností i nové impulzy pro další spolupráci.
Pořadatelem akce je Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Zdroj: VŠCHT