Vydáno: 9. 5. 2025
Autor: Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/Chut-a-vune-Bezpecna-vyziva2_jpeg-300x150.jpeg 300w" alt="" width="756" height="378" class="wp-image-83460" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />

Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha si Vás dovoluje pozvat na nový seminář ze série BEZPEČNÁ VÝŽIVA, tentokrát s názvem Chuť a vůně potravin: od výzkumu, přes legislativu, k praxi.

Seminář se uskuteční v úterý 10. června 2025 v prostorách VŠCHT Praha, Technická 3, Praha 6, posluchárna BII.

Seminář je otevřen všem, kteří se zajímají o problematiku chuti a vůně potravin — ať už z pohledu výzkumu, kontroly, legislativy či aplikace v praxi.

Podrobný program semináře naleznete zde: http://www.seminar.vscht.cz/BV_2025/

V případě zájmu o účast využijte registrační odkaz: http://www.seminar.vscht.cz/BV_2025/registrace.html

Anotace:
Chuť a vůně jsou bezesporu jedny z klíčových atributů rozhodujících o oblibě daných potravin či pokrmů u konzumentů, o jejich preferencích. Rádi bychom Vám přiblížili tuto mimořádně zajímavou oblast z pohledu potravinářských chemiků zabývajících se procesy, které ke vzniku senzoricky aktivních látek vedou, a odborníků, kteří se zabývají jejich analýzou a hodnocením. Formou případových studií nabídneme navíc i úhel pohledu odborníků z praxe, zástupců dozorových orgánů i specialistů v oblasti legislativy.
Cílem akce je nejen sdílení současných poznatků, ale i iniciace odborných diskuzí, inspirace pro navazující spolupráce a možné inovace.

Těšíme se na osobní setkání, Vaše podněty, sdílení zkušeností i nové impulzy pro další spolupráci.

Pořadatelem akce je Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha

Zdroj: VŠCHT