https://bezpecnostpotravin.cz/podcast-efsa-bezpecne-grilovani/

Vydáno: 20. 8. 2025
Autor: KM EFSA

31 epizoda podcastu Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) na téma: Žhavé léto – bezpečné barbeque servíruj horké.

Grilování je oblíbenou činností již po staletí. Tradice se po celém světě liší, ale společné vychutnávání pomalu pečeného jídla je univerzální. Ať už dáváte přednost grilování na dřevěném uhlí, dřevěných štěpkách, plynu nebo elektrickém grilu, bezpečnost potravin zůstává zásadní.

V této epizodě se podíváme na to, jak se hodnotí bezpečnost grilovacího vybavení, a dáme si tipy, jak při grilování dodržovat bezpečnost. Nezapomeneme ani na naše oblíbené grilovací recepty! Připojte se k nám a objevte kouzlo bezpečného grilování.

Podcast EFSA zde: https://youtu.be/dcevVpH25wQ

https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/08/podcast_Grilovani-300x168.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/08/podcast_Grilovani-768x429.jpg 768w" alt="" width="908" height="507" class="wp-image-86103" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: rgb(150, 92, 6); contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />

Podrobnosti o podcastu

Moderátor: Edward Bray, referent pro komunikaci v Oddělení komunikace EFSA
Host podcastu: Katharina Volk, vědecká referentka v Oddělení pro materiály přicházející do styku s potravinami EFSA
Délka podcastu: 19:20 minut

  • Přepis podcastu v ČJzde

Upozornění: Názory vyjádřené v rozhovoru nemusí nutně odrážet oficiální stanovisko Evropského úřadu pro bezpečnost potravin. Veškerý obsah je aktuální v době zveřejnění.

Váš názor je pro nás důležitý! Vyplňte prosím tento krátký dotazník a sdělte nám svůj názor na náš podcast.

Zdroj: EFSA