https://bezpecnostpotravin.cz/trictvrte-tuny-nevyhovujiciho-masa-v-bourarne-na-brnensku/
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_zkazene-maso_orez-300x150.jpg 300w" alt="" width="686" height="344" class="wp-image-86427" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Tisková zpráva – Kontrola Státní veterinární správy (SVS) odhalila v bourárně výsekového masa v Olší v okrese Brno-venkov bezmála 800 kilogramů zapáchajícího vepřového masa navíc zpracovávaného v nevyhovujících podmínkách. V provozovně byly zjištěny značné strukturální a hygienické nedostatky v prostorách, kde se zachází s masem. Za zjištěná porušení legislativy hrozí provozovateli sankce až do výše 10 milionů Kč.
Veterinární inspektoři zjistili v chladírně bourárny masa skladování zkaženého vepřového masa v množství 760 kg. Zapáchající a oslizlé maso nebylo řádně odděleno od masa určeného pro lidskou spotřebu, ani nebylo řádně označeno k vyřazení, jak vyžaduje legislativa. Veškeré nevyhovující maso veterinární inspektoři znehodnotili obarvením a nařídili jeho bezpečnou likvidaci v asanačním podniku na náklady provozovatele.
Kontrolní zjištění dále ukázalo na hrubá pochybení v systému sanitace, údržby výrobních prostor a technologického zařízení. S provozovatelem bude vedeno správní řízení vedoucí k odstranění závažných strukturálních nedostatků.
Petr Vorlíček
tiskový mluvčí SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_zkazene-maso-225x300.jpg 225w" alt="" width="480" height="640" class="wp-image-86430" style="box-sizing: border-box; height: 521.156px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="86430" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_Nevhodna-hygiena-provozu-300x225.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_Nevhodna-hygiena-provozu-768x576.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_Nevhodna-hygiena-provozu-1536x1152.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_Nevhodna-hygiena-provozu-2048x1536.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="768" class="wp-image-86431" style="box-sizing: border-box; height: 521.156px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="86431" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_znecistene-prostory-provozovny-300x225.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_znecistene-prostory-provozovny-768x576.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_znecistene-prostory-provozovny-1536x1152.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_znecistene-prostory-provozovny-2048x1536.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="768" class="wp-image-86432" style="box-sizing: border-box; height: 521.156px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="86432" />
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/SVS_2.9.25_Interier-bourarny-225x300.jpg 225w" alt="" width="480" height="640" class="wp-image-86433" style="box-sizing: border-box; height: 521.156px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="86433" />Zdroj: SVS
