https://bezpecnostpotravin.cz/seminar-ke-svetovemu-dni-vyzivy-2025/

Vydáno: 22. 9. 2025
Autor: Ministerstvo zemědělství, Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/Svetovy-den-vyzivy_loga-300x84.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/Svetovy-den-vyzivy_loga-768x216.jpg 768w" alt="" width="873" height="245" class="wp-image-86896" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />

U příležitosti letošního 80. výročí založení Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) a oslav Světového dne výživy pořádá Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu odborný seminář s názvem „Budoucnost na talíři: Nové technologie a inovace ve výživě a zemědělství“. Na semináři vystoupí přední odborníci z oblasti výživy, zemědělství a potravinářských technologií. Představí nejnovější trendy, výzkumy a praktické inovace, které formují budoucnost našeho jídelníčku i způsob produkce potravin.

Pořadatel: Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu
Termín akce: 17. října 20259:30 – 12:30
Místo konání: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, (sál 400)
Účast: Zdarma

Registrace:
Do 10. října 2025 prostřednictvím registračního formuláře

Program

9:30 – 9:40 Úvodní slovo
Ing. Pavel Sekáč, Ph.D. vrchní ředitel sekce pro fondy EU, zahraniční záležitosti a obchodní spolupráci, MZe
9:40 – 9:55 Možnosti využití podpor Strategického plánu Společné zemědělské politiky
Ing. Josef Tabery, ředitel odboru Řídicí orgán rozvoje venkova, MZe
9:55 – 10:10 Výživa v globálním světě: Jak politické dění, trh a zdraví formují naše talíře
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., VŠCHT Praha, Společnost pro Výživu, Potravinářská komora ČR
10:10 – 10:25 Stravování v digitální éře: Jak sociální sítě formují jídelníček mladých
MUDr. Václava Kunová, lékařka, Společnost pro výživu
10:25 – 10:40 Výživa na míru: Doporučení pro různé skupiny obyvatelstva
MUDr. Petr Tláskal, FN Motol Praha, Společnost pro výživu (předseda)
10:40 – 10:55 Potraviny budoucnosti: Mewery a výživa v éře biotechnologií
Ing. Roman Lauš, zakladatel a CEO Mewery / Ing. Rostislav Brzobohatý, Chief Commercial Officer, Mewery
10:55 – 11:10 Kapr nové generace: Nutriční inovace a nové rybí produkty
Doc. Ing. Jan Mráz, Ph.D., Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
11:10 – 11:25 Lokální potraviny ve veřejném stravování: výsledky spolupráce v rámci Celostátní sítě pro venkov
Ing. Karolína Menclová, tajemnice tematické pracovní skupiny, ředitelka Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů
11:25 – 12:30 Diskuze   
loga

Zdroj: Společnost pro výživu