https://bezpecnostpotravin.cz/nove-cislo-bulletinu-svet-biotechnologii-biotechnologie-na-taliri-budoucnost-nasich-jidelnicku-lezi-v-laboratori/

Vydáno: 10. 11. 2025
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/Svet-biotechnologii_2025_lista2-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/Svet-biotechnologii_2025_lista2-768x366.jpg 768w" alt="" width="879" height="419" class="wp-image-87876" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />

Biotechnologie se po právu dostávají do popředí zájmu odborníků i široké veřejnosti. Nabízejí mimo jiné širokou škálu možností, jak zvýšit kvalitu i udržitelnost zemědělských produktů a potravin, a to s využitím nejmodernějších a bezpečných vědeckých pokroků. Jak konkrétně mohou biotechnologické inovace přispět našemu jídelníčku? Na to se zaměřuje letošní vydání našeho již tradičního bulletinu Svět biotechnologií.

Dozvíte se v něm, proč je vlastně důležité biotechnologické pokroky implementovat do praxe, jakou roli hrají v současném aplikačním výzkumu mikroorganismy, s jakými plodinami s vylepšenými vlastnostmi se můžeme setkat nebo jak je v laboratoři připravováno kultivované maso. Nelze opomenout také to, že Česká republika je na poli potravinářských biotechnologií silným hráčem, a proto se našim tuzemským úspěchům v této oblasti věnujeme v samostatné kapitole.

Toto a mnohem více se dozvíte na stránkách bulletinu, jež je ke stažení níže. Přejeme Vám příjemné čtení, nejlépe s něčím dobrým k zakousnutí. 

Autorka textu: Simona Lencová

Zdroj: BIOTRIN