https://bezpecnostpotravin.cz/konference-food-technology-food-quality-nove-trendy-v-uchove-potravin-3/

Vydáno: 20. 11. 2025
Autor: Ústav konzervace potravin VŠCHT Praha
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/Food-technology-quality-300x206.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/11/Food-technology-quality-768x527.jpg 768w" alt="" width="824" height="565" class="wp-image-88169" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />

Konference Food technology, food quality 2026 představuje odborné fórum zaměřené na aktuální výzvy a trendy v oblasti potravinářských technologií a kvality potravin. Navazuje na tradici odborných setkání pořádaných Ústavem konzervace potravin VŠCHT Praha, avšak s rozšířeným zaměřením na moderní směry výzkumu a praxe.

Termín: 5. 2. 2026, 9:00-17:00

Letošní, již čtvrtý ročník, přinese mimo jiné přednášky k tématům:

  • snižování energetické náročnosti potravinářských provozů a energetické audity,
  • právní ochrana názvů potravin v masném průmyslu,
  • strategie Cirkulární Česko 2040,
  • digitalizace, automatizace a robotizace ve výrobních procesech.

Konference je určena odborníkům z univerzit, výzkumných institucí, potravinářských podniků i státní správy. Jejím cílem je podporovat spolupráci, sdílení znalostí a aplikaci inovativních přístupů v praxi.

Přihlašovat se můžete prostřednictvím tohoto formuláře do 30. 1. 2026.

Máte zájem na konferenci prezentovat Vaši práci? Podívejte se na informace o aktivní účasti.
Příspěvky zasílejte do 11. 1. 2026.

Vědecký a organizační výbor
Předsedou vědeckého výboru je prof. Ing. František Kvasnička, CSc. z VŠCHT Praha. Členové vědeckého výboru budou posuzovat zaslané příspěvky.

Konference se koná v budově Ústavu molekulární genetiky AV ČR, Vídeňská 1083, Praha 4.

Zdroj: Ústav konzervace potravin VŠCHT Praha