WedPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_CCEST+02:00+02:00
WedPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_WedPM2023
WedPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_Apr+02003CEST14

Plevel Fest 10. 5. a 11. 5. 2023

  https://bezpecnostpotravin.cz/plevel-fest-10-5-a-11-5-2023/ Vydáno: 5. 4. 2023 Autor: Národní zemědělské muzeum     Národní zemědělské muzeum Praha pořádá dvoudenní vzdělávací akci u příležitosti Mezinárodního dne zdraví rostlin. Studenty čekají workshopy a přednášky zaměřené na význam plevelů, jejich pozitivní i negativní vlastnosti, historii a možnosti využití. Program je určen pro studenty středních škol a gymnázií. Víte, pro koho je plevel nepřítel a pro koho užitečný společník? Kdy se rostlina promění v plevel a kdy se z plevele stane ohrožený druh? To a mnohem více se dozvíte na Plevel Festu 10. a 11. května v Národním zemědělském muzeu! Zveme vás do světa nenápadných a zatracovaných rostlin, jež provází člověka od počátků zemědělství. O jejich super vlastnostech, životních strategiích i proměnách, kterými díky nim prošlo zemědělství, se dozvíte v programu, který jsme pro vás připravili u příležitosti Mezinárodního dne zdraví rostlin. Těšit se můžete na více než desítku zajímavých stanovišť (od 1. patra až po střechu NZM), praktické ukázky, povídání s výzkumníky i vysokoškolskými pedagogy, přednášky, vědomostní kvíz i kurz vaření z plevele. Pro ...

WedPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_CCEST+02:00+02:00
WedPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_WedPM2023
WedPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_Apr+02003CEST14

Světový almanach bezpečnosti potravin

https://bezpecnostpotravin.cz/svetovy-almanach-bezpecnosti-potravin/ Vydáno: 5. 4. 2023 Autor: KM EFSA     Německý federální institut pro hodnocení rizik (Bundesinstitut für Risikobewertung, BfR) vyvinul a v loňském roce 2022 zpřístupnil online almanach World Food Safety Almanac, obsahující informace týkající se bezpečnosti potravin a krmiv. Německý federální institut pro hodnocení rizik Institut BfR je vědecká agentura Spolkové republiky Německo, která je zodpovědná za přípravu odborných zpráv a posudků o bezpečnosti potravin a krmiv, jakož i o bezpečnosti látek a produktů. Institut byl založen v listopadu 2002 za účelem posílení ochrany zdraví spotřebitelů a hlavní důraz byl od začátku kladen na zachování vědecky podloženého přístupu k hodnocení rizik. Činnost v oblasti bezpečnosti potravin je rozsáhlá a zahrnuje toxikologická, nutričně-fyziologická nebo nutričně-lékařská hodnocení potravin. Institut tak hraje důležitou roli při zlepšování ochrany spotřebitele a bezpečnosti potravin. Organizačně podléhá Spolkovému ministerstvu výživy a zemědělství, ale zachovává si svou nezávislost, pokud jde o vědecká hodnocení a výzkum. Hlavní zásadou BfR v oblasti ochra ...

WedAMCESTE_April+0200RAprAMCEST_CCEST+02:00+02:00
WedAMCESTE_April+0200RAprAMCEST_WedAM2023
WedAMCESTE_April+0200RAprAMCEST_Apr+02003CEST08

MODUL 1: Jak připravit výzkumný projekt pro Horizont Evropa

 

https://www.tc.cz/cs/akce/modul-1-jak-pripravit-vyzkumny-projekt-pro-horizont-evropa-2

Typ akce: workshop

Datum: 12.4.2023 10:0015:00
Kde: Technologické centrum Praha

MODUL 1: Jak připravit výzkumný projekt pro Horizont Evropa

Technologické centrum Praha vás zve na seminář ze série tzv. modulů Technologického centra Praha s názvem Jak připravit výzkumný projekt pro Horizont Evropa, který se uskuteční dne 12. dubna 2023. Seminář je určený nováčkům, kteří se chtějí aktivně podílet na zpracování kvalitního návrhu projektu typu RIA (Výzkumné a inovační akce) a IA (Inovační akce) programu Horizont Evropa.

Hlavními tématy semináře budou:

- Výzkumný projekt v kostce
- Zdroje informací
- Hodnocení návrhů
- Struktura projektu
- Části návrhu projektu
            Excelence
            Dopady výsledků
            Implementace projektu
            Gender, etika, bezpečnost, standardizace

Akce se uskuteční fyzicky v Technologickém centru Praha. Více informací naleznete v pozvánce.

 

Kontakt: