Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/potencial-alternativnich-pestebnich-systemu-v-intenzifikaci-zahradnicke-produkce/
Vydáno: 13. 3. 2025
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/vertikalni-zemedelstvi_pan_pixabay-300x148.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/vertikalni-zemedelstvi_pan_pixabay-768x379.jpg 768w" alt="" width="933" height="461" class="wp-image-77153" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto: Pixabay
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 25. 3. 2025 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
„Potenciál alternativních pěstebních systémů v intenzifikaci zahradnické produkce“PřednášejícíProf. Ing. Robert Pokluda, Ph.D.Ústav zelinářství a květinářství, Zahradnická fakulta MU v Brně
ABSTRAKT
Rostoucí poptávka po udržitelných a efektivních způsobech produkce zahradnických plodin ve ...
https://bezpecnostpotravin.cz/stovky-litru-nezdaneneho-i-neznaceneho-alkoholu-zajistili-jihocesti-celnici/
Vydáno: 13. 3. 2025
Autor: Celní správa ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/alkohol_jihoc.CU_orez-300x160.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/alkohol_jihoc.CU_orez-768x408.jpg 768w" alt="" width="927" height="493" class="wp-image-77171" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Celní správa ČR
Tisková zpráva – Od počátku roku uskutečnili jihočeští příslušníci Oddělení dohledu nad subjekty v rámci celého Jihočeského kraje 24 takzvaných místních šetření v provozovnách, z nichž 9 bylo pozitivních. V rámci pozitivních kontrol se jednalo ve 3 případech o neznačený líh a v 6 případech šlo o neprokázané zdanění alkoholu. Celkem tak v rámci neznačeného lihu zajistili 35 lahví lihovin o celkovém objemu více než 36 litrů a v rámci nezdaněného alkoholu zajistili celkem 203 lahví lihovin o celkovém objemu 182 litrů. Únik na spotřební dani činil více než 28 tisíc ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kontroly-stravovacich-zarizeni-na-uzemi-hlavniho-mesta-prahy-v-unoru-2025/
Vydáno: 13. 3. 2025
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/HSHMP_logo_lista-300x90.jpg 300w" alt="" width="609" height="183" class="wp-image-72265" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”), zaměstnanci odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání (HV a PBU), provedli v období od 1. 2. – 28. 2. 2025 celkem 173 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 22 finančních sankcí v celkové výši 122 000,- Kč. V 5 případech byl vyřešen nedostatek bagatelního charakteru domluvou.
Na základě podnětu se uskutečnila 1 kontrola, podnět se týkal neoznačení provozovny dle zákona č. 65/2017 Sb. (zákaz kouření). Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 33 kontrol. V 15 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.V provozovnách stravovacích služeb v měsíci únor ...