Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/opravdu-horke-letni-dny/
Vydáno: 15. 7. 2024
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/pixabay-horko-leto-300x132.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/pixabay-horko-leto-768x337.jpg 768w" alt="" width="943" height="414" class="wp-image-54995" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Pixabay
Dostatek tekutin je jednou ze zásadních podmínek prožití léta ve zdraví.
Je třeba eliminovat riziko dehydratace. Při nedostatku vody v organismu roste nebezpečí vyčerpání z tepla, hrozí úpal a kolaps z přehřátí. Pocit žízně je projevem v té chvíli již existujícího deficitu vody v organismu. Čili napít se v situaci, kdy mám žízeň, je vlastně POZDĚ.
Ideální jsou tekutiny ani teplé ani ledové, ani příliš sladké ani zcela bez chuti, takové, kterých zvládneme bez pocitu odporu vypít větší množství, než na jaké máme aktuálně chuť. Takovými tekutinami jsou různé minerální vody (případně lehce ochucené, třeba citronem, meduňkou, mátou, kouskem ovoce) nebo slabé čaje, ochucená kohoutková voda, velmi! naředěný ovocn ...
https://bezpecnostpotravin.cz/ministerstvo-zemedelstvi-modernizovalo-vyhlasku-a-stanovilo-pozadavky-na-nove-produkty-na-nasem-trhu-napriklad-na-sufu-okaru-nebo-sezamovou-pastu/
Vydáno: 15. 7. 2024
Autor: MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/MZe-legislativa-300x200.webp 300w" alt="" width="600" height="400" class="wp-image-54992" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Nová vyhláška Ministerstva zemědělství (MZe) pro škrob a výrobky ze škrobu, luštěniny a výrobky z nich a olejnatá semena a výrobky z nich zavádí technologické požadavky na tyto produkty. Výrobci tak budou mít jasně stanoveno, jaké vlastnosti musí produkty splňovat a spotřebitelé se budou snáze orientovat v množství produktů, které mohou koupit v obchodech. Potraviny budou označeny takovým způsobem, aby spotřebitel nebyl klamán ani uváděn v omyl o charakteru a kvalitě dané potraviny. Hlavním záměrem je, aby se ke spotřebitelům dostaly pouze kvalitní potraviny. Proto MZe v legislativě stanovilo požadavky na jakost, fyz ...
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-27-tyden-2024/
Vydáno: 15. 7. 2024
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 27. týdnu 2024: 1. 7. – 7. 7. 2024 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy ...