Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/ministerstvo-zdravotnictvi-a-hygienicka-sluzba-informovaly-o-planech-a-vyzvach-nadchazejici-letni-sezony-v-oblasti-verejneho-zdravi/
Vydáno: 4. 6. 2025
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/tabor-letni_deti_orez-300x190.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/tabor-letni_deti_orez-768x487.png 768w" alt="" width="906" height="574" class="wp-image-44161" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrace: Grifart
Tisková zpráva – V souvislosti s blížícím se létem uspořádalo Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci se zástupci České rady dětí a mládeže, Asociace dětské rekreace a Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny 2. LF a FN Motol snídani s novináři na téma veřejného zdraví ve spojení s letní sezónou. Představeno bylo hodnocení kvality koupacích vod, hlášení pořadatelů letních táborů i doporučení pro bezpečné grilování. Prostor byl věnován také zdravotním doporučením a očkování před cestou na zahraniční dovolenou. Představena b ...
https://bezpecnostpotravin.cz/ministerstvo-zdravotnictvi-a-statni-zdravotni-ustav-spolecne-s-makro-cr-meni-co-pacienti-dostavaji-na-talir/
Vydáno: 4. 6. 2025
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
Foto: Ministerstvo zdravotnictví
Tisková zpráva – Dalších padesát kuchařů a kuchařek úspěšně absolvovalo dnes v Makro Akademii odborný kurz zaměřený na zvyšování kvality nemocniční stravy. Celkem se jarních vzdělávacích kurzů zúčastnilo už více než 100 kuchařek a kuchařů z nemocnic z celé České republiky. Kurzy vycházejí ze spolupráce mezi makro ČR a Státním zdravotním ústavem a spadají pod aktivity realizované Mezirezortní pracovní skupinou pro institucionální stravování Ministerstva zdravotnictví.
„V nemocnicích se každý den podává přes 100 tisíc jídel a každé z nich je příležitostí, jak z jídla udělat kvalitní součást léčby, nejen nutnou povinnost vydat stravu,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek a dodal: „V poslední době jsem byl několikrát hospitalizován – a musím říct, že jídlo vůbec nebylo špatné. Věřím, že školení, která jsme v rámci mezirezortní skupiny pro institucionální stravování společně s Makro Akademií připravili, budou kuchaře a kuchařky inspir ...
https://bezpecnostpotravin.cz/ministerstvo-zdravotnictvi-a-statni-zdravotni-ustav-spolecne-s-makro-cr-meni-co-pacienti-dostavaji-na-talir/
Vydáno: 4. 6. 2025
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
Foto: Ministerstvo zdravotnictví
Tisková zpráva – Dalších padesát kuchařů a kuchařek úspěšně absolvovalo dnes v Makro Akademii odborný kurz zaměřený na zvyšování kvality nemocniční stravy. Celkem se jarních vzdělávacích kurzů zúčastnilo už více než 100 kuchařek a kuchařů z nemocnic z celé České republiky. Kurzy vycházejí ze spolupráce mezi makro ČR a Státním zdravotním ústavem a spadají pod aktivity realizované Mezirezortní pracovní skupinou pro institucionální stravování Ministerstva zdravotnictví.
„V nemocnicích se každý den podává přes 100 tisíc jídel a každé z nich je příležitostí, jak z jídla udělat kvalitní součást léčby, nejen nutnou povinnost vydat stravu,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek a dodal: „V poslední době jsem byl několikrát hospitalizován – a musím říct, že jídlo vůbec nebylo špatné. Věřím, že školení, která jsme v rámci mezirezortní skupiny pro institucionální stravování společně s Makro Akademií připravili, budou kuchaře a kuchařky inspir ...