WedAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
WedAMCETE_March+0100RMarAMCET_WedAM2025
WedAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01003CET09

Národní informační den CBE JU k výzvám 2025

https://www.tc.cz/cs/akce/691/narodni-informacni-den-cbe-ju-k...

Národní informační den CBE JU k výzvám 2025

Národní informační den CBE JU k výzvám 2025
Kdy: 17.03.2025 9:30 - 12:30
Kde: Technologické centrum Praha

Detailní informace:

Technologické centrum Praha ve spolupráci s Evropským partnerstvím pro cirkulární bioekonomiku (Circular Bio-based Europe Joint Undertaking - CBE JU) pořádá dne 17. března 2025 informační den zaměřený na seznámení s výzvou CBE JU pro témata roku 2025, která bude mít uzávěrku 17. září 2025. Konkrétní priority výzev, pravidla účasti i hodnoticí kritéria představí zástupce CBE JU, Dieter Brigitta. 

Témata aktuální výzvy jsou zaměřena mj. na kultivaci řas, náhradu chemikálií v textilní výrobě, proteiny ve výživě z alternativních zdrojů, biopolymery / kopolymery, lesní biomasu, hnojiva nebo alternativní výrobu kaučuku. 

Informační den proběhne v angličtině, program naleznete zde, registrujte se zde.

WedAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
WedAMCETE_March+0100RMarAMCET_WedAM2025
WedAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01003CET08

Výrobek z kuřecího masa obsahoval listerie

https://bezpecnostpotravin.cz/vyrobek-z-kureciho-masa-obsahoval-listerie/ Vydáno: 5. 3. 2025 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/listerie_Foto-vyrobku-226x300.jpg 226w" alt="" width="761" height="1011" class="wp-image-76896" style="box-sizing: border-box; height: 519.281px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="76896" />Foto: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/listerie_Zadni-strana-vyrobku-226x300.jpg 226w" alt="" width="763" height="1013" class="wp-image-76897" style="box-sizing: border-box; height: 519.281px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="76897" />Foto: SVS Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) informuje, že je z trhu stahován tepelně opracovaný masný výrobek „Kuřecí křídla Sweet chilliˇ“, jehož výrobcem je společnost Vodňanská drůbež. Vyšetření zjistilo ve výrobku přítomnost bakterií Lis ...

WedAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
WedAMCETE_March+0100RMarAMCET_WedAM2025
WedAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01003CET08

Bakterie odolné vůči klíčovým antimikrobiálním látkám se stále běžně vyskytují u lidí a zvířat

https://bezpecnostpotravin.cz/bakterie-odolne-vuci-klicovym-antimikrobialnim-latkam-se-stale-bezne-vyskytuji-u-lidi-a-zvirat/ Vydáno: 5. 3. 2025 Autor: KM EFSA https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/antibiotika_orez-300x152.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/antibiotika_orez-768x390.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/antibiotika_orez-1536x780.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/antibiotika_orez-2048x1040.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="520" class="wp-image-47740" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Nedávné údaje ze sledování ukazují, že rezistence vůči běžně používaným antimikrobiálním látkám – jako je ampicilin, tetracykliny a sulfonamidy – zůstává u klíčových patogenů včetně salmonel a kampylobakterů u lidí i zvířat stále vysoká. Rezistence E. coli je často pozorována i u zvířat, ačkoli rezistence salmonel u nosnic je nízká. To jsou hlavní zjištění zprávy, kterou dnes vydal Evropský úřad pro bezpečnost potravi ...