ThuAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_CCEST+02:00+02:00
ThuAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_ThuAM2025
ThuAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_Jul+02004CEST08

Pitný režim v horku v kostce: co (ne)pít a jak na pití nezapomenout

https://bezpecnostpotravin.cz/pitny-rezim-v-horku-v-kostce-co-nepit-a-jak-na-piti-nezapomenout/ Vydáno: 3. 7. 2025 Autor: HSHMP https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/voda_nalevani-do-sklenice_orez-300x169.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/voda_nalevani-do-sklenice_orez-768x433.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/voda_nalevani-do-sklenice_orez-1536x865.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/voda_nalevani-do-sklenice_orez-2048x1154.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="577" class="wp-image-45114" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Letní měsíce přinášejí nejen slunečné dny a příležitosti k pobytu venku, ale i zvýšené riziko dehydratace. Teploty nad 25 °C zvyšují pocení, a tím i ztrátu tekutin a minerálních látek. Správný pitný režim je v tomto období zásadní pro udržení tělesné pohody, výkonnosti i prevence zdravotních komplikací. V následujícím textu shrnujeme doporučení, co v horku pít, čemu se raději vyhnout a jak si pitný režim zjednoduš ...

ThuAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_CCEST+02:00+02:00
ThuAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_ThuAM2025
ThuAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_Jul+02004CEST08

Potravinářská inspekce zajistila nevyhovující potraviny z dovozu

https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarska-inspekce-zajistila-nevyhovujici-potraviny-z-dovozu/ Vydáno: 3. 7. 2025 Autor: SZPI https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/Kontrola_Cerny-caj-husty-list-208x300.jpg 208w" alt="" width="380" height="549" class="wp-image-84944" style="box-sizing: border-box; height: 372.844px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 258.078px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="84944" />Foto: SZPI https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/Kontrola_Peelable-Gummies-238x300.jpg 238w" alt="" width="458" height="577" class="wp-image-84945" style="box-sizing: border-box; height: 372.844px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 258.078px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="84945" />Foto: SZPI https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/Kontrola_Peeling-Soft-Candy-259x300.jpg 259w" alt="" width="508" height="589" class="wp-image-84946" style="box-sizing: border-box; height: 372.844px; max-width: 100%; border: 0px; d ...

ThuAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_CCEST+02:00+02:00
ThuAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_ThuAM2025
ThuAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_Jul+02004CEST08

Změna kompetencí: ÚKZÚZ místo Celní správy kontroluje ohlašovací povinnost u pěstitelů máku a technického konopí

https://bezpecnostpotravin.cz/zmena-kompetenci-ukzuz-misto-celni-spravy-kontroluje-ohlasovaci-povinnost-u-pestitelu-maku-a-technickeho-konopi/ Vydáno: 3. 7. 2025 Autor: ÚKZÚZ https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/mak_pole_nezraly_orez-300x176.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/mak_pole_nezraly_orez-768x451.jpg 768w" alt="" width="877" height="515" class="wp-image-83891" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Tisková zpráva —  S účinností od 1. 7. 2025 dochází novelou zákona č. 167/1998 Sb., o návykových látkách (dale jen “zákon”), ke změně v ohlašovací povinnosti pěstitelů máku setého a rostlin technického konopí. Od tohoto data již pěstitelé nezasílají hlášení podle § 29 a § 29b zákona o návykových látkách Celnímu úřadu, ale nově Ústřednímu kontrolnímu a zkušebnímu ústavu zemědělskému (dále jen „Ústav“). Ohlašovací povinnost se plní prostřednictvím příslušných elektronických formulářů, které jsou dostupné na webových stránkách Ústavu, a jejich následným zaslání ...