Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/polni-den-ciroku-v-ivanovicich-na-hane-seznameni-s-plodinou-budoucnosti/
Vydáno: 23. 9. 2025
Autor: CARC
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/cirok_polni-den-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/cirok_polni-den-768x425.jpg 768w" alt="" width="917" height="507" class="wp-image-86919" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: CARC
Tisková zpráva – Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v. v. i. (CARC) vás srdečně zve na Polní den čiroků, který se koná 25. září 2025 od 9:30 do 15:00 v Ivanovicích na Hané.
Akce, pořádaná ve spolupráci se společností SEED SERVICE nabídne ukázky odrůd, diskuse o pěstitelských postupech, silážním i zrnovém využití čiroků a o možnostech jejich zapojení do udržitelného zemědělství.
Čirok (Sorghum) je plodina, která v posledních letech získává v České republice i ve světě stále větší pozornost:
Odolnost vůči suchu a vyšším teplotám — oproti jiným plodinám dokáže lépe zvládat jejich ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarska-komora-prinasi-fakta-o-nove-vyhlasce-o-skolnim-stravovani-a-vyvraci-sirene-nepravdy/
Vydáno: 23. 9. 2025
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/stravovani_skolni-jidelna_m-300x200.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/stravovani_skolni-jidelna_m-768x512.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/stravovani_skolni-jidelna_m.jpg 1037w" alt="" width="1024" height="683" class="wp-image-52823" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
S novým školním rokem vstoupila v platnost nová vyhláška o školním stravování, která přináší zásadní změny. Její zavedení ovšem provází silná vlna mýtů a nepravd, které se šíří napříč médii i sociálními sítěmi. Potravinářská komora se proto rozhodla uvést podstatná fakta na pravou míru a objasnit skutečné dopady změn.
Mýtus 1: Novela žádná jídla nezakazuje a zároveň žádná nová nenutí. Oblíbené a tradiční recepty mohou zůstat, dochází jen k úpravám poměrů surovin.
Fakta:&nb ...
https://bezpecnostpotravin.cz/hygiena-rukou-pod-uv-lampou-den-zdravi-na-frantisku-prilakal-deti-i-seniory/
Vydáno: 23. 9. 2025
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/Den-zdravi-frantisek_hygiena-rukou_orez2-300x187.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/Den-zdravi-frantisek_hygiena-rukou_orez2-768x478.jpg 768w" alt="" width="912" height="568" class="wp-image-86907" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: HSHMP
Ve čtvrtek 18. září proběhl v areálu Nemocnice Na Františku tradiční Den zdraví. Návštěvníci měli možnost využít řadu preventivních vyšetření i odborných konzultací a vyzkoušet si, že péče o zdraví může být zároveň poučná i zábavná.
Naše stanoviště: od letáčků po UV lampu
Hygienická stanice hl. m. Prahy se zaměřila na téma hygieny rukou. Zájemcům jsme rozdávali informační materiály o správném mytí a dezinfekci rukou, připomněli jsme, že právě čisté ruce jsou nejúčinnější prevencí virové hepatitidy A, označované také jako „nemoc špinavých rukou“. Pro děti byly připravené říkan ...