Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/sikovny-bakterialni-enzym-zaridi-setrnejsi-nutraceutika/
Vydáno: 17. 9. 2025
Autor: Gate2Biotech
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/doplnky-stravy_orez-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/doplnky-stravy_orez-768x424.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/doplnky-stravy_orez-1536x847.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/doplnky-stravy_orez-2048x1130.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="565" class="wp-image-45923" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Badatelé National Taiwan University objevili všestranný enzym bakterie Bacillus subtilis, který efektivně a přesně připojuje fosfátové skupiny k rozmanitým fenolickým molekulám.
Nabízí udržitelnou alternativu k metodám konvenční chemické fosforylace. Jde o průlom, který je šetrnější vůči prostředí a otevírá cestu k účinnějším nutraceutikům.
Mnoho přírodních sloučenin, jako jsou flavonoidy, stilbeny a k ...
https://bezpecnostpotravin.cz/seminare-k-africkemu-moru-prasat-amp-nejen-pro-myslivce/
Vydáno: 17. 9. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/divoke-prase-1-300x180.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/divoke-prase-1-768x460.png 768w" alt="" width="874" height="524" class="wp-image-41724" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s dalšími institucemi připravila zejména pro mysliveckou veřejnost (ale nejen pro ni) na letošní podzim sérii seminářů k problematice afrického moru prasat (AMP).
Zájemci o téma se zde budou moci dozvědět celou řadu zajímavých informaci a postřehů z různých pohledů od odborníků ze Státní veterinární správy, Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti nebo Akademie věd ČR. Prostor bude věnován také dotazům publika a diskuzi k tématu.
Vstup na semináře je volný. Pro případné dotazy nás můžete kontaktovat na telefonu +420 775 883 613 neb ...
https://bezpecnostpotravin.cz/ministerstvo-zemedelstvi-usnadnilo-zivot-malym-zemedelcum-zjednodusilo-prodej-drubeziho-masa-ze-dvora-chysta-i-zmeny-prodeje-u-malovyrobcu/
Vydáno: 17. 9. 2025
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/slepice_na-travniku_orez-300x193.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/09/slepice_na-travniku_orez-768x495.jpg 768w" alt="" width="890" height="574" class="wp-image-86793" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Ministerstvo zemědělství (MZe) upravilo vyhlášku o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty. Na základě této změny mohou od začátku září letošního roku drobní farmáři prodávat místním maloobchodům nebo přímo spotřebiteli 2000 kusů drůbeže za jeden rok. MZe rovněž připravuje rozšíření prodeje masa z menších provozoven.
„Přímý prodej spotřebiteli, na trhu nebo do místních obchodů, takzvaný prodej ze dvora, je jednou z možností, jak si mohou drobní zemědělci z ...