Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/vyrocni-konference-80-let-spolecnosti-pro-vyzivu/
Vydáno: 16. 7. 2025
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/vyrocni-80let_ramecek-300x252.jpg 300w" alt="" width="681" height="571" class="wp-image-85218" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 700px;" loading="lazy" decoding="async" />
Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s., za podpory Nadačního fondu AlbertTermín akce: 25. září 2025Místo konání: Praha, Konferenční sál, Radlická 520/117, Praha 5
Organizační pokyny
Výroční konference je určena zejména pro členy Společnosti pro výživu a zvanou odbornou veřejnost. Pozvánky budou rozesílány mailem.Pokud Vás tato konference zajímá a nejste členem Společnosti pro výživu, můžete se na ni přihlásit i bez pozvánky.
Je možná pouze osobní účast.
Závaznou přihlášku proveďte do 19. září 2025.
Každý účastník obdrží osvědčení o účasti na konferenci.
Více informací zde: Výroční konference – 80 let Společnosti pro výživu – Společnost pro výživu
Zdroj: Společnost ...
https://bezpecnostpotravin.cz/54-rocnik-konference-o-hygiene-a-technologii-potravin-liv-lenfeldovy-a-hoklovy-dny/
Vydáno: 15. 7. 2025
Autor: Veterinární univerzita Brno
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/Lenfeldovy-a-Hoklovy-dny-300x54.jpg 300w" alt="" width="591" height="106" class="wp-image-85194" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Veterinární univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie, a Státní veterinární správa ČR pořádají při příležitosti 50. výročí zahájení výuky oboru Veterinární hygiena potravin a 35. výročí založení Fakulty veterinární hygieny a ekologie ve dnech 22. – 23. 10. 2025 konferenci Hygiena a technologie potravin – LIV. Lenfeldovy a Höklovy dny.
Lenfeldovy a Höklovy dny jsou mezinárodní konferencí zaměřenou na zdravotní nezávadnost a kvalitu potravin rostlinného a živočišného původu v celém potravinovém řetězci, včetně oblastí společného stravování.Konference přináší výsledky výzkumné činnosti a také poznatky z aplikace těchto výsledků a potravinového práva v ...
https://bezpecnostpotravin.cz/saharske-bakterie-podporuji-rust-korenu-vinne-revy-az-o-polovinu/
Vydáno: 15. 7. 2025
Autor: MENDELU
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_zelena_orez-300x141.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_zelena_orez-768x360.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_zelena_orez-1536x721.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_zelena_orez-2048x961.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="480" class="wp-image-38943" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Kmínek révy vinné napadá řada patogenních hub, které dokážou rostlinu v průběhu několika let úplně zlikvidovat. Dovnitř se dostávají většinou skrz ránu po řezu. A pokud je rostlina navíc stresovaná suchem a vysokými teplotami, je jejich působení ještě destruktivnější. Vědecký tým ze Zahradnické fakulty využívá proti chorobám kmínku bakterie ze Sahary, které se do přirozeného mikrobiomu sazenic révy vinné dostanou společně s vodou obohacenou ro ...