WedAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_CCEST+02:00+02:00
WedAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_WedAM2025
WedAMCESTE_July+0200RJulAMCEST_Jul+02003CEST07

Výroční konference – 80 let Společnosti pro výživu

https://bezpecnostpotravin.cz/vyrocni-konference-80-let-spolecnosti-pro-vyzivu/ Vydáno: 16. 7. 2025 Autor: Společnost pro výživu https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/vyrocni-80let_ramecek-300x252.jpg 300w" alt="" width="681" height="571" class="wp-image-85218" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 700px;" loading="lazy" decoding="async" /> Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s., za podpory Nadačního fondu AlbertTermín akce: 25. září 2025Místo konání: Praha, Konferenční sál, Radlická 520/117, Praha 5 Organizační pokyny Výroční konference je určena zejména pro členy Společnosti pro výživu a zvanou odbornou veřejnost. Pozvánky budou rozesílány mailem.Pokud Vás tato konference zajímá a nejste členem Společnosti pro výživu, můžete se na ni přihlásit i bez pozvánky. Je možná pouze osobní účast. Závaznou přihlášku proveďte do 19. září 2025. Každý účastník obdrží osvědčení o účasti na konferenci. Více informací zde: Výroční konference – 80 let Společnosti pro výživu – Společnost pro výživu Zdroj: Společnost ...

TuePMCESTE_July+0200RJulPMCEST_CCEST+02:00+02:00
TuePMCESTE_July+0200RJulPMCEST_TuePM2025
TuePMCESTE_July+0200RJulPMCEST_Jul+02002CEST15

54. ročník konference o hygieně a technologii potravin – LIV. Lenfeldovy a Höklovy dny

https://bezpecnostpotravin.cz/54-rocnik-konference-o-hygiene-a-technologii-potravin-liv-lenfeldovy-a-hoklovy-dny/ Vydáno: 15. 7. 2025 Autor: Veterinární univerzita Brno https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/07/Lenfeldovy-a-Hoklovy-dny-300x54.jpg 300w" alt="" width="591" height="106" class="wp-image-85194" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" /> Veterinární univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie, a Státní veterinární správa ČR pořádají při příležitosti 50. výročí zahájení výuky oboru Veterinární hygiena potravin a 35. výročí založení Fakulty veterinární hygieny a ekologie ve dnech 22. – 23. 10. 2025 konferenci Hygiena a technologie potravin – LIV. Lenfeldovy a Höklovy dny. Lenfeldovy a Höklovy dny jsou mezinárodní konferencí zaměřenou na zdravotní nezávadnost a kvalitu potravin rostlinného a živočišného původu v celém potravinovém řetězci, včetně oblastí společného stravování.Konference přináší výsledky výzkumné činnosti a také poznatky z aplikace těchto výsledků a potravinového práva v ...

TuePMCESTE_July+0200RJulPMCEST_CCEST+02:00+02:00
TuePMCESTE_July+0200RJulPMCEST_TuePM2025
TuePMCESTE_July+0200RJulPMCEST_Jul+02002CEST15

Saharské bakterie podporují růst kořenů vinné révy až o polovinu

https://bezpecnostpotravin.cz/saharske-bakterie-podporuji-rust-korenu-vinne-revy-az-o-polovinu/ Vydáno: 15. 7. 2025 Autor: MENDELU https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_zelena_orez-300x141.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_zelena_orez-768x360.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_zelena_orez-1536x721.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/reva-vinna_zelena_orez-2048x961.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="480" class="wp-image-38943" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Kmínek révy vinné napadá řada patogenních hub, které dokážou rostlinu v průběhu několika let úplně zlikvidovat. Dovnitř se dostávají většinou skrz ránu po řezu. A pokud je rostlina navíc stresovaná suchem a vysokými teplotami, je jejich působení ještě destruktivnější. Vědecký tým ze Zahradnické fakulty využívá proti chorobám kmínku bakterie ze Sahary, které se do přirozeného mikrobiomu sazenic révy vinné dostanou společně s vodou obohacenou ro ...