Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/serie-odbornych-webinaru-metrofood/
Vydáno: 9. 5. 2024
Autor: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Metrofood_CZU-300x165.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Metrofood_CZU-768x422.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Metrofood_CZU-1536x843.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Metrofood_CZU-2048x1125.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="562" class="wp-image-53313" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Odborníci Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU vás zvou na sérii odborných webinářů, které připravili ve spolupráci s předními odborníky z různých institucí a vědeckých center v rámci výzkumné infrastruktury Metrofood.
Webináře jsou díky podpoře z projektu Metrofood-EPI zcela zdarma a jsou otevřeny všem zájemcům.
Registrace: https://survey.metrofood.eu/index.php/256323?lang=en
www.metrofood.cz / www.metrofood.eu
20. května:
13:00-14:00: In-Vitro ...
https://bezpecnostpotravin.cz/je-vyuziti-e-coli-v-molekularni-biologii-a-proteinovem-inzenyrstvi-jiz-minulosti/
Vydáno: 9. 5. 2024
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/bakterie_lista_m-300x165.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/bakterie_lista_m-768x421.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/bakterie_lista_m.jpg 1260w" alt="" width="1024" height="562" class="wp-image-53301" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Výzkumníkům z Univerzity v Cornellu se podařilo vytvořit novou verzi bakterie Vibrio natriegens. Tato bakterie ekonomicky konkuruje Escherichia coli – bakteriím běžně používaným ke klonování v molekulární biologii a v proteinovém inženýrství.
Ke studiu proteinů pro výrobu léčiv nebo paliv vědci používají plazmid (malý kousek DNA), který funguje jako takový návod k tomu, jak má výsledný produkt vypadat. Jako hostitelské buňky se kvůli snadné kultivaci a obrovské rychlosti množení používají především bakterie E. coli. Avšak tento proces je drahý, protože ...
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-17-tyden-2024/
Vydáno: 9. 5. 2024
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 17. týdnu 2024: 22. 4. – 28. 4. 2024 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy ...