FriAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_FriAM2025
FriAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_Aug+02005CEST08

Země živitelka 2025: Výrobci potravin upozorňují na rostoucí byrokracii a náklady

https://bezpecnostpotravin.cz/zeme-zivitelka-2025-vyrobci-potravin-upozornuji-na-rostouci-byrokracii-a-naklady/ Vydáno: 22. 8. 2025 Autor: PK ČR https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/potraviny_smes_orez-300x178.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/potraviny_smes_orez-1024x607.jpg 1024w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/potraviny_smes_orez-768x455.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/potraviny_smes_orez-1536x911.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/potraviny_smes_orez-2048x1214.jpg 2048w" alt="" width="2560" height="1518" class="wp-image-48144" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Tisková zpráva – Tuzemští výrobci potravin vyjádřili na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích obavy nad narůstající byrokracií. Podle Potravinářské komory ČR zbytečná administrativa nejen brzdí inovace, ale především zvyšuje náklady firem. Komora proto apeluje na politiky, aby zahájili kroky vedoucí k systémovým změnám.   „Za kval ...

FriAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_FriAM2025
FriAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_Aug+02005CEST08

Prezidentka Komory Večeřová jednala s eurokomisařem Hansenem, zdůraznila témata klíčová pro potravinářské podniky

https://bezpecnostpotravin.cz/prezidentka-komory-vecerova-jednala-s-eurokomisarem-hansenem-zduraznila-temata-klicova-pro-potravinarske-podniky/ Vydáno: 22. 8. 2025 Autor: PK ČR https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/banner-PK-CR-300x156.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/banner-PK-CR-768x399.jpg 768w" alt="" width="945" height="491" class="wp-image-75087" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> Tisková zpráva – Společně se zástupci dalších nevládních organizací včera jednala prezidentka Dana Večeřová s eurokomisařem pro zemědělství a potraviny Christophem Hansenem. Cílem schůzky bylo upozornit na klíčové problémy českých potravinářských podniků. Diskutovali především o nadměrné byrokracii, podpoře podniků a označování rostlinných imitací. České potravinářské podniky dlouhodobě čelí mnoha výzvám, které brání jejich dalšímu rozvoji. Mezi nejzásadnější patří rostoucí byrokracie spojená s evropskými regulacemi a obavy z dopadů nereálných klimatických cílů Evropské komise. Potravinářské podniky ...

ThuAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_CCEST+02:00+02:00
ThuAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_ThuAM2025
ThuAMCESTE_August+0200RAugAMCEST_Aug+02004CEST08

Udržitelná kantýna v Albertu zachránila za tři roky fungování 44 tun potravin

https://bezpecnostpotravin.cz/udrzitelna-kantyna-v-albertu-zachranila-za-tri-roky-fungovani-44-tun-potravin/ Vydáno: 21. 8. 2025 Autor: Albert https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/08/Albert_regal-300x100.jpg 300w" alt="" width="663" height="220" class="wp-image-86136" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: albert.cz Tisková zpráva – Unikátní zaměstnanecká zero food-waste kantýna Albert v Nových Butovicích, ve které se vaří z neprodaných potravin, slaví třetí výročí své existence. Za tři roky provozu se díky kantýně podařilo zachránit 44 tisíc kilogramů potravin a připravit z nich více než 38 000 porcí plnohodnotných jídel pro zaměstnance a tisíce porcí občerstvení pro interní i externí eventy. Koncept zero food-waste kantýny staví na každodenním využití čerstvých potravin z prodejny, od zeleniny a ovoce, až po maso a další suroviny, kterým se blíží datum spotřeby. Každý pracovní den v kantýně začíná výběrem surovin přímo v prodejně. Celé menu tak šéfkuchař vymýšlí až ráno na m ...